Local

Ziua Mondiala a Zonelor Umede, sarbatorita la Iasi

Publicat: 31 ian. 2016
1

Cu ocazia Zilei Mondiale a Zonelor Umede, sarbatorita la 2 februarie, Agentia pentru Protectia Mediului Iasi organizeaza concursul „Zone Umede pentru viitorul nostru!„, adresat elevilor din judetul Iasi. Scopul concursului este realizarea de catre elevi de machete ale unor zone umede – întinderi de balti, mlastini, lacuri naturale sau artificiale, permanente sau nepermanente, unde apa este curgatoare sau statatoare – prin care sa cunoasca si sa înteleaga importanta acestora, dar si modul în care zonele umede reprezinta mijloace de existenta pentru oameni.

„Secretariatul Ramsar invita tinerii între 15 si 24 ani sa se înscrie la concursul de fotografie despre zonele umede, organizat în perioada 2 februarie – 3 martie. Pentru cei interesati, provocarea fotografica este sa evidentieze cum zonele umede sunt mijloace de existenta pentru oameni. Participantii au sansa sa câstige o calatorie într-o zona umeda oriunde în lume”, au precizat oficialii APM Iasi. Pentru Ziua Mondiala a Zonelor Umede 2015, secretariatul Conventiei Ramsar privind Zonele Umede cere sprijin pentru a schimba aceasta mentalitate si a contribui la constientizarea despre cât de importante sunt zonele umede pentru viitorul nostru.   

Ziua Mondiala a Zonelor Umede se sarbatoreste în fiecare an pe 2 februarie, începând cu 1997, si marcheaza semnarea în 1971 a Conventei asupra Zonelor Umede la Ramsar – Iran, cunoscuta si sub numele de Conventia Ramsar. Marcarea Zilei Mondiale a Zonelor Umede ofera posibilitatea tuturor – agentii guvernamentale, organizatii non-guvernamentale, grupuri de cetateni – sa realizeze actiuni de constientizare a publicului larg asupra valorilor zonelor umede si a beneficiilor acestora.
 

Adauga un comentariu