Actualitate

Ziua Nationala a Romaniei. Iasul este in sarbatoare – UPDATE GALERIE FOTO,VIDEO

Publicat: 01 dec. 2015
UPDATE 11:07 – Iesenii au facut coada pe strada Lapusneanu, unde se vor imparti 5.000 de portii de fasole cu carnati. Vezi detalii aici.

UPDATE 10:35 – Militarii au pornit intr-o parada, ce se desfasoara pe traseul Piata Unirii – Stefan cel Mare.

UPDATE 10:27 – „1 Decembrie este cea mai importanta zi din viata romanilor. Multumesc iesenilor ca sunt alaturi de noi. Nu este usor sa faurim din nou acel ideal al romanilor de a fi din nou impreuna. Iasul este un oras care uneste. Acum traim vremuri tulburi, motiv pentru care este nevoie sa readucem in inimile noastre valorile pe care le-am avut”, a spus Mihai Chirica, primarul Iasului.

UPDATE 10:26 – „Am avut un 27 martie cand Basarabia a venit la Tara Mama, am avut un 28 noiembrie cand Bucovina a venit la Tara Mama si acum avem un 1 Decembrie cand Ardealul a facut la fel. Mute au trecut peste noi in aceasta perioada. Am pierdut teritorii, am suferit, dar acum constatam, dupa aproape 100 de ani, ca romanii se impart in doua. O mica parte din ei nu au constiinta adevarata fata de aceasta natiune, multora le place sa pescuiasca in ape tulburi. Exista Romania adevarata, unde se castiga o paine in mod cinstit. Sa ne dea Dumnezeu putere ca prima parte a romanilor sa se diminueze cat mai mult, pentru ca Romania cea adevarata sa isi spuna cuvantul”, a spus IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei.

UPDATE 10:24 – „Mesajul dat de poporul roman in urma cu 97 ani a ramas si astazi. Poporul roman trebuie sa fie unit, trebuie sa ne intoarcem catre valorile nationale. Ziua Nationala este un moment in care trebuie sa ne amintim de cei care s-au jertfit pentru intregirea natiei romane. Noi avem datoria de a ne indrepta gandul cel bun catre toti romanii”, a spus Dan Carlan, prefectul Iasului.

Vezi aici programul manifestarilor

UPDATE 10:14 – Serviciul religios s-a terminat, iar acum incep discursurile sustinute de politicienii prezenti la eveniment.

UPDATE 10:05 – In curand urmeaza oficierea unei ceremonii religioase de catre IPS Teofan si episcopul Petru Gherghel, cei doi fiind insotiti de un sobor de preoti.

UPDATE 9:58 – Astazi, 1 Decembrie, in Piata Unirii s-au semnalat si primele incidente neplacute. O femeie a starnit scandal in dreptul scenei si a tipat pret de cateva minute, aceasta fiind nemultumita de intreaga clasa politica. Vezi detalii aici.

Vezi si e 1 Decembrie, Iasul uneste – VIDEO

STIRE INITIALA – Astazi, 1 Decembrie, de Ziua Nationala a Romaniei, la Iasi sunt organizate mai multe evenimente pentru a marca aceasta sarbatoare. Inca de ieri, 30 noiembrie, pe pietonalul Stefan cel Mare a fost organizata o expozitie de tehnica militara, ce poate fi vazuta si astazi. Dimineata, pe scena din Piata Unirii va avea loc un spectacol de muzica de fanfara militara, un Te Deum, discursurile oficialitatilor, depunere de coroane, defilare militara, un concert de muzica populara sustinut de artisti din Iasi, Chisinau si Cernauti. 

Vom reveni cu imagini si amanunte loading...

Comentarii
  • Sunt cel mult 200 de ieseni acolo in strada, restul oamenilor au fost adusi cu autobuzele de prin toate vagaunele moldovei, tinerii-elevi au fost imbracati in costume populare si bagati la inaintare, ca sa vada lumea ce mult iubesc tinerii Romania, si desigur, nu lipseste securistul ala batran (pupincuristul) care s-a deghizat in Mihai Viteazul si se crede deasupra legii, chiar s-a alaturat delegatiei din primarie la depunerea coroanei. In concluzie, un circ ieftin cu niste actori pusi strategic sa aplaude si sa zambeasca, si niste discursuri politice rostite la microfon de niste mega-infractori (viitori puscariasi) cu averi nejustificate.

Adauga un comentariu