Eveniment-Social

Ziua Parintilor de Ingeri

Publicat: 27 mai 2011
1
Si in acest an, copilasii plecati prea devreme din aceasta lume, vor avea parte de o zi speciala, marcata de Organizatia E.M.M.A. prin Ziua Parintilor de Ingeri, singurul eveniment de acest gen din Romania, dedicat memoriei copiilor deveniti prematur ingerasi: O petrecere pentru copii, in lipsa lor! Pentru a le pastra vie memoria, in cel mai frumos mod posibil! Pentru a celebra viata acestora, oricat de scurta a fost ea!
Aflat la cea de a patra editie, evenimentul se va desfasura simultan in 16 orase din tara, precum si in Anglia, Franta si Germania,  duminica, 29 mai, incepand cu ora 17.30. In Iasi, evenimentul va avea loc in Parcul de la Palatul Culturii.
Parintii, apropiatii acestora, dar si sustinatorii E.M.M.A. care vor lua parte la eveniment vor aprinde lumânari în memoria copiilor care au parasit aceasta lume si, in urma unei numaratori inverse facuta telefonic, simultan in toate orasele organizatoare, vor da drumul baloanelor colorate, ca ritual simbolic de despartire.
„Din proprie experienta stiu ca niciun om nu trebuie sa treaca singur prin asa ceva si ca o vorba buna, spusa cu sinceritate, poate face diferenta majora între un suflet chinuit si un om pe cale sa accepte una dintre cele mai grele încercari ale vietii. In timp am învatat, de asemenea, ca îmi face mult mai bine sa celebrez viata fetitei mele Emma, asa  scurta cât a fost ea, decât sa jelesc plecarea ei….pentru ca oricum asta nu o mai aduce înapoi. De uitat nu uiti niciodata si sufletul va fi mereu apasat de dor dar prin astfel de gesturi, gasesti putina alinare. Prin E.M.M.A. încercam sa oferim parintilor care au trecut prin drama pierderii unui copil, suportul emotional de care stim ca au nevoie. Acest eveniment are o semnificatie aparte, în mod special pentru parintii care au pierdut un copil înainte de nastere, momentul înaltarii baloanelor simbolizând despartirea de copilul pe care nu au apucat sa-l vada, sa-l tina în brate, sa-l cunoasca. Este un moment emotionant care alina la gandul ca pot face asta, pentru copilul plecat prea curând de lânga ei!”, a declarat Bianca Brad, fondatoarea Organizatiei E.M.M.A.
Locatiile de desfasurare a Zilei Parintilor de Ingeri:
BUCURESTI – Stadionul Iolanda Balas
BAIA MARE – Parcul Tineretului, pe aleea din fata Muzeului de Etnografie
BOTOSANI – Pietonalul Unirii, in curtea bisericii Sf. Paraschieva
BRASOV – Piata Sfatului – Zona Fantanii Arteziene
BUZAU – Parcul Crang
CLUJ NAPOCA – Parcul de la Belvedere
CONSTANTA – Plaja Modern
CRAIOVA – Parculetul din Piata Mihai Viteazul, langa Biserica Sfanta Treime
DEJ – Parcul mic din Piata Bobalna
IASI – Esplanada Palatul Culturii
ORADEA – Oraselul Copiilor – Parcul Rogerius
RAMNICU VALCEA – Centru – Zona Scaunelor
SATU MARE – Parcul Dacia (parcul din sensul giratoriu)
SIBIU – Parcul Sub Arini, la statuia lui Mihai Eminescu
TARGU JIU – Piata Prefecturii, la Catedrala
TIMISOARA – Str. Banatului nr.5 (continuarea B-dului Budai Deleanu)
ANGLIA – Londra
FRANTA – Jossigny
GERMANIA – Kummersbruck

 

Adauga un comentariu