Actualitate

Ziua zero pentru PNL! Liderii liberali vor cere o comisie de anchetă pentru semnăturile strânse de USR-PLUS și AUR pentru moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu! Există suspiciuni de fraudă

Publicat: 06 sept. 2021
Florin Cîțu cu plete
Florin Cîțu ia în calcul toate scenariile dacă moțiunea de cenzură va trece

Este scandal fără precedent în politica din România. Guvernul Cîțu este pus în fața unei moţiuni de cenzură iniţiată de alianţă USR-PLUS și AUR. Totuşi, liberalii au suspiciuni că mai multe semnături de pe fisă ar fi false. Din această cauză, cei din PNL vor cere o comisie de anchetă pentru a verifica dacă toate semnăturile sunt reale.

Vă aducem aminte faptul că, odată cu adoptarea proiectului Anghel Saligny și revocare ministrului Stelian Ion, cei din USR-PLUS au declarat faptul că nu vor mai guverna dacă Florin Cîțu va rămâne premier.

PNL va cere verificarea semnăturilor de la USR-PLUS și AUR de pe moţiunea de cenzură împotriva lui Cîțu

În cursul zilei de luni, 6 septembrie 2021, PNL va cere înfiinţarea unei comisii de anchetă care va verifica dacă toate semnăturile de pe lista moţiunii de cenzură sunt originale. Potrivit unor surse se pare că liberalii sunt de părere că cei de la USR-PLUS și AUR și-ar fi falsificat câteva semnături. Moţiunea de cenzură împotriva premierului Florin Cîțu a fost semnată doar de USR-PLUS și AUR. Un semnal referitor a veridicitatea semnăturilor a fost tras de Alina Gorghiu, vicepreședintele Senatului din partea PNL:

„Mâine (n.red. luni, 6 septembrie 2021), la BPR, vom analiza dacă moțiunea depusă de USR – PLUS – AUR, alianța toxică, îndeplinește condițiile procedurale pentru a putea stabili calendarul.

Vă mărturisesc că sunt diverse semne de întrebare, iar mâine le vom analiza pe toate.”, spune Alina Gorghiu.

Marcel Ciolacu consideră că sunt șanse mari ca moţiunea USR-PLUS AUR să nu ajungă la vot

Pe de cealaltă parte, liderul PSD, Marcel Ciolacu, consideră că există probabilitatea ca moțiunea semnată doar de USR-PLUS-AUR să nu ajungă la votul în Parlament. Marcel Ciolacu a declarat că dacă acest lucru se va întâmpla atunci social democraţii vor depune ei însăşi o moţiune de cenzură şi îi invită pe cei din USR-PLUS-AUR să vină la negocieri.

”Dacă moțiunea alianței USR AUR nu ajunge la vot în plen suntem dispuși să vorbim cu USR și AUR, să convenim un text al moțiunii, să semneze moțiunea pentru a avea cele 234 de voturi și în 10 minute o depunem. Guvernul Cîțu trebuie să plece”, a declarat Marcel Ciolacu.

Dacă se dovedeşte faptul că există un viciu de procedură, atunci cei din USR-PLUS vor avea parte de o lovitură de imagine de proporţii. Ţinând cont că formațiunea politică a militat mereu pentru transparentă, falsificarea unor semnături ar duce la pierderea unui important electorat. Desigur, până la data scrierii știrii nu există date oficiale referitoare la o fraudă.

De altfel, un alt impediment pentru cei din USR-PLUS ar fi şi colaborarea cu PSD, fiind o colaborare, considerată de electoratul USR-PLUS, toxică. În contextul în care formaţiunea și-a făcut un renume prin campanii împotriva social democraţilor.

Tensiuni politice fără precedent în România, situații unice

Conflictul dintre USR-PLUS și PNL a început în momentul în care premierul Florin Cîțu a dorit să introducă, pe ordinea de zi a Guvernului, proiectul Anghel Saligny. În cele din urmă, şedinţa s-a suspendat iar USR-PLUS a declarat că va ieși de la guvernare dacă proiectul va fi avizat. De altfel, după ce a început scandalul, premierul Florin Cîțu l-a demis pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, iar Lucian Bode a venit interimar.

După evenimentele menţionate mai sus, Florin Cîțu a trecut prin Guvern OUG-ul pentru proiectul Anghel Saligny iar cei din USR-PLUS au declarat că nu mai există cale de întoarcere şi vor depune, dacă premierul nu își dă demisia, o moţiune de cenzură. Pentru că nu puteau depune singuri moţiunea, USR-PLUS a făcut o alianţă cu AUR și au început negocierile cu PSD.

Comentarii
  • Alina Gorghiu,ca vulpea, spune ca alianta USR AUR este alianta toxica.Parca PNL, USR ,UDMR ,n-ar fi alianta toxica.Cand USR este cu ei ,atunci e bine, cand nu, e toxic.

  • Afară cu jegul ăsta, a îndatorat țara pentru trei generații!! Un guvern eșuat încă din start, nu știu ce-au gândit cei care i-au votat. Toate scursurile din țărișoara asta și-au făcut ”cuib” în acest guvern de incompetenți. Știu doar să stea cu ”pantalonii în vine” în fața străinilor, iar de popor li se fâlfâie.

  • Noi psd-eii o vrem inapoi pe veorica-vasilica cel mai „bun”prim ministru pe care l-a avut tara,doar psd ne poate scoate din UE,doar psd ne „da”pensii si salarii,doar psd e raza noastra de speranta!:)))))

  • Intre USR si AUR, este de preferat AUR. Fara discutie.
    In USR, toti sunt vedete. Toti se prezinta ca si cum ar fi Mihai Viteazul si Stefan cel Mare la un loc. In realitate, toti sunt niste Dinu Paturica – ciocoi vicleni, chititi sa jumuleasca pe toti cei la care pot ajunge.

  • Categoric, pierzând majoritatea, câțu va pleca. E forța aritmeticii ! Și nu uitați: noi, electoratul, n-am mai vrut să dăm puterea unui singur partid, la ultimele alegeri. Însă, când ai făcut facultatea particoleră, cu taxă, că n-ai fost în stare să urmezi o universitate decentă, e greu…. cu socotitul. Câțu pleacă. Restul e gargară, chițibușuri, tertipuri. Pleacă pentru că ăștia s-au vorbit să-l dea jos. Ce… nu-i clar ?

Adauga un comentariu