Magazin

Zodiacul pieilor rosii: Vezi ce animal sacru esti

Publicat: 15 mai 2014
1

Indienii din America de Nord aveau aur, imperii, sclavi, arhitectura impresionanta, medicina, o cultura si o civilizatie pe care restul lumii nici acum nu le intelege. Vezi ce animal sacru esti, potrivit zodiacului pieilor rosii.

Gasca (22 decembrie – 19 ianuarie)
Gasca este un animal foarte pretuit de popoarele amerindiene. Pieile rosii pretuiau galtele, care erau atat o sursa de hrana pentru familii si triburi, cat si un simbol al bunastarii. Cei care detineau gaste nu mai depindeau de vanat pentru a manca, ceea ce insemna ca sunt cu sange albastru.

Citeste si Horoscopul fiintelor mitologice: Ce creatura fantastica esti?

Vidra (20 ianuarie – 18 februarie)
Simpatica si inteligenta, vidra este un animal muncitor si istet. Indienii din America foloseau vidrele pentru a localiza locurile de pe lacuri unde se gasea cel mai mult peste. In plus, vidrele ii ajutau uneori sa prinda pesti, primind in schimb bucati mari din prada.

Lup (19 februarie – 20 martie)
Singuratic si puternic, lupul este un simbol al fortei strategice si al inteligentei mistice. Tinerii indieni plecau in calatorii de initiere la varsta majoratului, unii dintre ei alegand drept animal totem un lup.

Soim (21 martie – 19 aprilie)
Soimul este un alt animal simbol al amerindienilor. Inteligent, ager si un bun vanator, soimul era adesea folosit la vanatoare de catre capetenii. Samanii se temeau de soimi, deoarece se spunea ca acestia vad in lumea de dincolo, asemeni panterei negre.

Castor (20 aprilie – 20 mai)
Castorul este iubitor de apa, jucaus si foarte bine organizat. Lucreaza bine in echipa si nu se lasa pana nu termina un proiect. Castorul era vazut ca un arhitect al lumii animalelor de catre indieni, care respecta si acum animalul pentr digurile impresionante pe care le ridica pe rauri.

Citeste si A inceput Noul An Chinezesc: Trucuri Feng Shui ca sa ai noroc in Anul Calului

Caprioara (21 mai – 20 iunie)
Delicata si usor tematoare, caprioara este un animal pe care indienii il vanau, fara a fi lipsiti de respect. Se spune ca un tanar indian era considerat barbat abia dupa ce reusea sa rpinda singur o caprioara. El trebuia sa ii curme viata rapid, ca sa nu chinuie animalul si apoi sa o ajute sa treaca in lumea zeilor, printr-o rugaciune de multumire.

Ciocanitoarea (21 iunie – 21 iulie)
Ciocanitoarea este o pasare simbol pentru pieile rosii. Ea lucreaza zi si noapte pentru puii ei, cautand insecte in scoarta copacilor. Desi nu canta frumos, ca o privighetoare, ea are un penaj sclipitor si este respectata pentru zelul cu care isi cauta hrana.

Somon (22 iulie – 21 august)
Rapid si alunecos, somonul este un peste foarte iubit in America si peste tot in lume. Indienii se temeau sa pescuiasca somonul in plin sezon de imperechere, deoarece atunci padurea se umplea de ursi grizzly. Jucausi din fire si foarte senzuali, cei nascuti sub semnul somonului au mereu aliati puternici.

Ursul brun (22 august – 21 septembrie)
Puternic si aprig, dar inteligent si temator de oameni, ursul brun este un alt animal adesea pomenit in cantecele pieilor rosii. Indienii vad in urs un aliat, un prieten si o personalitate de a carui furie trebuie sa te feresti.

Corb (22 septembrie – 22 octombrie)
Corbii sunt pasari feroce, dar destul de inteligente cat sa nu se puna cu oamenii. Mereu in tema cu ce este nou, mai ales cu barfele despre evenimente nefaste, corbii sunt considerati vestitori ai unor evenimente importante.

Sarpe (22 octombrie – 22 noiembrie)
Alunecos si siret, dar usor de invins in camp deschis, sarpele era considerat un animal util si periculos de catre indieni. Pielea de sarpe era buna pentru haine si pantofi, iar veninul pentru sagetile cu care rapuneau inamicii.

Citeste si Zodiac egiptean: Afla ce semn esti si ce personalitate ai

Bufnita (23 noiembrie – 21 decembrie)
Singuratica si critica la adresa altor animale, bufnita crede mereu ca are dreptate. Indienii o considerau un vestitor din partea strabunilor, care le-ar arata mereu calea cea buna, fara foarte multe detalii. Paznic al lumii de dincolo, bufnita stie multe, dar divulga numai esentialul.

Sursa: unica.ro

Adauga un comentariu