Titlurile zilei

Zona Bularga din Iași, sufocată de blocuri de locuințe colective! Un nou proiect în spatele clădirii ”Granit” – FOTO

Publicat: 23 feb. 2022
Terenul de pe strada Bariera Veche, din municipiul Iași, unde ar urma să fie construit un bloc de locuințe colective
Un investitor originar din Pașcani vrea să construiască în cartierul Bularga

Un teren din cartierul Bularga, din spatele clădirii ”Granit”, este folosit pentru inițierea unui proiect imobiliar. Proprietatea este deținută de Claudia Mocanu, originară din Pașcani. Dacă vor fi obținute avizele, va fi construit un bloc de locuințe colective

Tot mai multe proiecte imobiliare sunt anunțate în Municipiul Iași. De data aceasta este vizat cartierul Bularga, în zona clădirii ”Granit”. În spatele imobilului amintit, societatea Flodi SRL deține o suprafață de teren de aproximativ 1.000 de metri pătrați, identificată pe strada Bariera Veche, nr. 7, la intersecția cu strada ”Mitropolit Varlaam”.

Societatea este deținută de Claudia Mocanu, născută în Pașcani, dar domiciliată în Municipiul Iași. Femeia a inițiat un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea unui bloc de locuințe colective.

În imediata vecinătate a terenului, investitorii au construit blocuri de locuințe colective cu 4 și 5 etaje. Astfel, proprietarul terenului va propune o clădire cu un regim de înălțime asemănător. Inițiativa PUZ va fi analizată în cursul zilei de mâine, 24 februarie 2022, în cadrul Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism (CTATU), formată din arhitecți și constituită la nivelul Primăriei Iași. La nici 1 kilometru de amplasament este inițiat un alt proiect imobiliar, fiind vorba despre clădiri și cu 20 de etaje.

Blocurile de locuințe colective din cartierul Bularga înseamnă mai multe mașini

Zona menționată este una destul de aglomerată, arterele sunt înguste, iar, după vânzarea apartamentelor, au apărut tot mai multe autoturisme care blochează traficul rutier. De precizat este că societatea Flodis SRL, prin care a fost inițiat proiectul, are ca obiect de activitate ”comerț cu ridicata al cerealelor” și are sediul social în comuna Hălăucești, județul Iași. Societatea este administrată de un anumit Robert Dănuț Balha. Contactat telefonic de reporterii BZI, administratorul societății nu a oferit detalii despre investiția anunțată.

”M-ați prins nepregătit, nu pot vorbi acum, vă rog să reveniți în altă zi!”, a fost singura reacție a reprezentantului Flodis SRL.

În 2020, societatea a avut o cifră de afaceri de doar 91.112 lei, cu datorii de peste 700.000 de lei, aproape 140.000 de euro. Societatea deține și active cu o valoare de 200.000 de euro. Pe terenul de pe strada ”Bariera Veche” au fost amenajate mai multe hale. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Interes de câteva sute de mii de euro în cartierul Bularga

Terenul deținut de societatea Flodis SRL valorează în acest moment cel puțin 150.000 de euro, la un preț de 150 de euro/mp. Dacă documentația va fi avizată de Consiliu Local, valoarea crește cu încă 100 de euro pentru fiecare metru pătrat. Totodată, Ilie Rădeanu, fratele lui Costel Rădeanu, patronul Restaurantului ”La Castel”, investește în imobiliare. În zona Bucium, pe dealurile din spatele Hanului „Trei Sarmale”, bărbatul deține o suprafață de teren de 6.667 de metri pătrați, la limita cu comuna Bârnova, pe strada ”Dealul Crăițelor”.

Aici, investitorul intenționează să construiască un cartier de locuințe colective doar după intrarea în intravilan a respectivei suprafețe. Deocamdată, Ilie Rădeanu a obținut doar un certificat de urbanism eliberat de Primăria Iași la finalul anului 2021. Un metru pătrat de teren se vinde cu 35 de euro. De precizat este că, în cursul zilei de mâine, arhitecții vor lua o decizie în ceea ce privește construirea blocului de locuințe colective din zona Bularga.
Adauga un comentariu