Eveniment-Social

Zona Cicoarei va fi controlata la sange. Primaria schimba cartierul din temelii

Publicat: 20 iul. 2016
1

Municipalitatea ieseana a initiat un parteneriat cu unele organizatii neguvernamentale, privind inventarierea populatiei de etnie roma din zona Cicoarei. Conform autoritatilor locale, populatia roma din zona depaseste 800 de persoane, cei mai multi neavand documente de identitate. Mai mult, acestia locuiesc in imobile fara autorizatii de constructie. Pentru a reduce focarul de infectie, primarul Mihai Chirica a emis o dispozitie prin care a delegat in sarcina unor institutii subordonate masuri privind organizarea zonei respective.

„In vederea asigurarii de catre autoritatea administratiei publice locale a executarii atributilor statutare prin lege si acte normative subsecvente cu privire la crearea si mentinerea unui climat de normalitate civica si ordine si siguranta publica in municipiul Iasi, zona Cicoarei, se instituie in sarcina Politiei Locale si a serviciilor publice locale, obligatia de a intreprinde masuri de interventie publica constand in desfasurarea unui set de actiuni in scopul crearii si asigurarii climatului de normalitate civica„, se arata in dispozitia primarului Mihai Chirica.

In dispozitia edilului se prevede si demolarea constructilor ilegale si insalubre si gasirea unor solutii pentru constructia unor locuinte noi pentru cetatenii din zona Cicoarei. „Se urmareste verificarea evidentei in sensul identificarii persoanelor care nu au domiciliu, acte de identitate sau care nu pot face dovada acestora si aplicarea masurilor corespunzatoare, identificarea persoanelor vulnerabile care au nevoie de servicii de protectie sociala, verificarea legalitatii edificarii locuintelor noi sau constructilor cu alta destinatie decat locuinta, identificarea depozitarii neconforme a deseurilor, salubrizarea zonei, identificarea necesitatii instituirii unor zone de protectie sanitara, identificarea cazurilor de abandon scolar si aplicarea masurilor privind reinsertia scolara, lucrari de reparatii in infrastructura publica, dar si infintarea in zona Cicoarei a unui post fix al Politiei Locale si mobilizarea unor echipaje de patrulare in zona de competenta”, se arata in dispozitia edilului.
Comentarii
Adauga un comentariu