Titlurile zilei

Zonă de agrement privată pe Bd. C.A. Rosetti din Iași! Patronul Andrei Pădurariu deține un teren de 500.000 de euro

Publicat: 14 mart. 2022
Andrei Pădurariu, patronul A&S Development SRL, și terenul de pe bd. C.A. Rosetti
Patronul unei firme IT din Iași investește într-o zonă de agrement, pe un teren evaluat la 500.000 de euro

Patronul unei firme IT din Iași a primit avizul pentru amenajarea unei zone de agrement pe bd. C.A. Rosetti. Andrei Pădurariu spune că nu știe ce va face mai departe. Numai terenul valorează, acum, cel puțin 500.000 de euro

Noi proiecte imobiliare au fost aprobate de Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului (CTATU), formată die arhitecți, constituită la nivelul Primăriei Iași. De data aceasta este vorba despre inițiativa societății A&S Development SRL, ce oferă soluții software. La ultima ședință a comisiei a fost inițiat proiectul pentru amenajarea unei zone de agrement pe bd. C.A. Rosetti, nr.350, aproape de intersecția cu drumul ce duce spre zona Copou. Andrei Mirel Pădurariu, patronul societății, a achiziționat nu demult o suprafață de teren de 5.000 mp, evaluată la 500.000 de euro.

Conform PUZ, investiția constă în amenajarea de spații comerciale, restaurante și zone de loisir. Doar avizul CTATU a crescut valoarea terenului. Dacă va primi și votul Consiliului Local, valoarea terenului se va dubla. În zonă au mai fost inițiate proiecte similare, cu regim mare de înălțime ce depășea P+6. La un moment dat, primarul Mihai Chirica a impus condiții suplimentare pentru autorizarea blocurilor.

Zonă de agrement privată pe bd. C.A. Rosetti din Iași, inițiată de patronul Andrei Pădurariu

Contactat telefonic de reporterii BZI, Andrei Pădurariu a lăsat impresia că nu este interesat să investească, ci să tranzacționeze terenul cu tot cu proiect. La un moment dat, spunea că este interesat doar de eliberarea autorizației de construire.

”Deocamdată nu am ce să spun, este treaba mea. Nu pot să spun mare lucru acum”, a precizat Andrei Pădurariu.

Ultimele date financiare ale societății A&S Development indică o activitate modestă. În 2020, cifra de afaceri a fost de 630.654 de lei, profit de 84.877 de lei, datorii de 550.517 lei, cu un număr de doi angajați.

”Soluțiile noastre software se adresează mediului de afaceri, sunt perfect integrate între ele și au ca nucleu central Nexus ERP. Produsele pot funcționa atât în Cloud, cât și On Premises (local) și licențele de utilizare pot fi achiziționate atât SaaS (chirie), cât și ”pe viață”. Aplicațiile client, după destinația lor, sunt realizate pentru Windows, Android sau Web”, sunt informațiile transmise prin platforma on-line a societății.

La un moment dat, o casă de pe C.A.Rosetti a fost demolată pentru a face loc unei clădiri de birouri.

Patronul Egros vrea să construiască în Copou

Totodată, și Cristian Delcea, unul dintre patronii complexului comercial Egros, vrea să investească într-un proiect imobiliar cu locuințe colective. Afaceristul are în proprietate o suprafață de teren de 1.560 mp, cumpărată în 2008, pe strada Cazărmilor, zona Păcurari – Copou. Recent, patronul Egros a cerut la Primăria Iași eliberarea unui certificat de urbanism pentru construirea unui ansamblu de locuințe colective. Municipalitatea a emis documentul, urmând ca proiectul să intre în etapa de elaborare a Planului Urbanistic Zonal (PUZ). În urmă cu 9 ani, Cristian Delcea s-a folosit de teren pentru a obține un împrumut de 260.000 de euro de la Alpha Bank România. Creditul încă nu a fost achitat. Acum, terenul este evaluat la 156.000 de euro.

Amplasamentul propus pentru edificarea blocurilor este traversat de un izvor ce va pune mari probleme în momentul în care terenul va fi supus lucrărilor. La 100 de metri de terenul lui Cristian Delcea a fost ridicat un bloc de locuințe P+2. Rămâne de văzut ce indicatori urbanistici vor fi aprobați în zonă. Zona de agrement privată de pe bd. C.A. Rosetti va fi construită în funcție de fondurile disponibile ale inițiatorului Andrei Pădurariu.
Adauga un comentariu