Actualitate

Zona de epidemie – Autoritatile locale s-au recunoscut invinse de virusul meningitei

Publicat: 04 aug. 1999
3

•Spitalul de Boli Infectioase a inregistrat 156 de cazuri de meningita •MS a impus autoritatilor locale luarea unor masuri speciale

In urma discutiilor purtate, ieri, la Primarie, intre primarul Constantin Simirad si cele doua reprezentante a Ministerului Sanatatii, municipiul Iasi a fost declarat, incepind cu ziua de 3 august, „zona de epidemie de meningita”.
Potrivit datelor furnizate de Maria Birhala, directorul adjunct al Directiei de Sanatate Publica, „din luna iunie si pina in prezent Spitalul de Boli Infectioase a inregistrat 156 de cazuri de meningita virala. Cei mai afectati sint copii. Deocamdata, laboratorul Institutului Cantacuzino nu a diagnosticat cauzele de transmitere ale bolii”.
Implicarea autoritatilor locale in campania impotriva meningitei a constituit un alt motiv al prezentei reprezentantilor MS la Iasi. Municipalitatea s-a angajat ca in urmatoarele zile vor fi luate masuri speciale. In acest sens, primarul Simirad a promis ca va obliga RAJAC sa furnizeze apa potabila intregii populatii, indiferent de datoriile acesteia catre regie. De asemenea, pina la eradicarea epidemiei va fi interzis scaldatul in lacurile de pe raza muncipiului Iasi – Ciric, Venetia. Paza acestora va fi asigurata de gardienii publici. Restrictii vor impuse si in cazul comertului stradal, unde vor fi interzise comercializarea produselor alimentare. In colaborare cu asociatile de locatari, tot in urmatoarele zile, vor fi demarate actiunile de dezinfectie si deratizare in cartierele orasului. Pina la aflarea cauzei epidemiei de meningita, inamicii sint considerati tintarii si lipsa igienei corporale.
Marcela DONCIU

Adauga un comentariu