Info Turism

Zona din Romania, supravegheata de politisti maghiari din cauza numarului mare de turisti

Publicat: 29 iul. 2018
9

Traseele turistice din zona Padis, judetul Bihor, sunt supravegheate in aceasta perioada de patrule mixte romano – maghiare.

Zona s-a aglomerat odata cu finalizarea soselei care urca pana pe platou, iar cei mai multi oaspeti sunt din Ungaria.

Sotii Balagh vin de la Budapesta la Padis de multi ani.

Julia Balagh: “Ne place in natura, am mostenit asta de la mama, care venea si ea aici cu familia, atunci cand era mica. Si a ramas ca un fel de mostenire pentru voi, sa venim aici toata familia. Vrem sa le transmitem si copiilor nostri aceasta pasiune.”

Aproape ca nu exista traseu pe care sa nu intalnesti turisti din Ungaria. Unii dintre ei si-au facut inclusiv case de vacanta la noi. Le place sa viziteze cetatea Ponor, Cascada Radeasa, Ghetarul Scarisoara sau Cheile Galbenei.

Turist maghiar: “Ne place foarte mult zona, am venit din Gyula si din mai multe parti. Noi nu avem asa ceva acolo. Am venit aici cu corturile si este extraordinar. Mi-am convins multi prieteni sa vina.”

Comisar sef Alin Hanis, inspector sef Politia Bihor: ”In zona respectiva vin foarte multi turisti maghiari. De aceea cred ca e important sa avem si niste colegi maghiari care sa ne sprijine in activitatile noastre.”

Daca sunteti tentati de o astfel de excursie, aflati ca pentru o noapte de cazare o sa dati intre 75 si 200 de lei.

Cei care stau la cort prefera zona de camping din Poiana Glavoi, unde exista un punct de prim-ajutor si sunt in permanenta salvamontisti.

Attila Santhovan, serviciul Salvamont Bihor: “Numarul de turisti este tot mai mare de la an la an. Foarte multi din Ungaria, Cehia, Austria si Polonia.”

Turista din Polonia: “Suntem aici de doua zile, dar am decis sa mai stam o zi. Am aflat de la un prieten roman ca sunt foarte multe lucruri frumoase aici despre care noi nu stiam pana acum.”

Turist din Olanda: “Iubesc zona, e o mare diversitate aici, e complet diferita fata de Olanda si e minunata.”

Dupa o plimbare de cateva ore, musafirii sunt asteptati de gazde cu bunatati locale.

Adauga un comentariu