Local

Zona Metalurgiei intra in reparatii capitale

Publicat: 19 iul. 2016

Dupa receptia lucrarilor de extindere a iluminatului public în zona Gradinari, de la inceputul acestei saptamani, autoritatile locale au decis ca lucrarile de amenajare urbana a zonei sa continue si in aceste zile. În cursul zilei de ieri, echipe mixte de la Citadin SA, Servicii Publice SA si Salubris SA au intervenit în zona locuintelor sociale si blocurilor ANL, pentru repararea aleilor si trotuarelor, salubrizarea si amenajarea spatiilor verzi. In plus, vor fi demarate lucrari asemanatoare si in zona bulevardului Metalurgiei.

„Este o campanie intensiva, nu doar de igienizare, ci de îmbunatatire a aspectului urban al întregii zone Gradinari – Metalurgiei. Începând cu ziua de joi, vom demara si lucrari de reparatii pe bulevardul Metalurgiei, între pod Metalurgiei si Doi Baieti”, a spus primarul Mihai Chirica. Lucrarile legate de iluminatul stradal din zona Gradinari au costat circa 278 mii lei si au fost realizate de firma Electroaxa SRL din Suceava.

Lucrarile au durat circa trei luni si au constat în montarea a 33 de stâlpi de iluminat de tip solar, cu panouri fotovoltaice. Stâlpii au o înaltime de sase metri si sunt dotati cu lampi de tip LED. Puterea unei lampi este de 50 W, iar puterea panoului solar de 80 W, astfel ca reteaua se poate autosustine. Sistemul este conectat si la reteaua de iluminat public, care intra în functiune în caz de vreme nefavorabila.loading...

Comentarii
Adauga un comentariu