Titlurile zilei

Zona metropolitană din Iași se transformă complet. Angajații care lucrează în multinaționale și fac telemuncă se mută în apartamente cu 3-4 camere, din apropierea orașului, pentru care plătesc și 100.000 de euro

Publicat: 30 nov. 2020
Angajații care fac telemuncă plătesc între 80.000 și 100.000 de euro pentru apartamentele din blocurile noi din Valea Lupului, Miroslava, Breazu sau Rediu
În ultimele 3 luni a crescut cererea din partea clienților pentru achiziția de apartamente cu 3-4 camere în zona metropolitană din Iași

După ce tot mai mulți angajați din multinaționale fac telemuncă, aceștia au decis să se mute în zona metropolitană din Iași, în blocurile noi, în apartamente cu 3-4 camere. Clienții au optat pentru apartamentele spațioase, unde pot să își amenajeze un birou și pot munci liniștiți de acasă. Specialiștii din imobiliare spun că tendința este de creștere a cererii din partea unor astfel de clienți care vor neapărat apartamente cât mai spațioase

Dacă în perioada verii ieșenii se mutau în casele din mediul rural, fiind speriați de pandemia de COVID-19, acum aceștia aleg apartamentele din zona metropolitană. Clienții cei mai fideli sunt angajații care lucrează în multinaționale și fac telemuncă. Aceștia vor locuințe spațioase, cu 3-4 camere, unde își pot amenaja un birou pentru a munci liniștiți de acasă. Aceștia plătesc între 80.000 și 100.000 de euro pentru apartamentele din blocurile noi din Valea Lupului, Miroslava, Breazu sau Rediu. Specialiștii spun că cererea a crescut în ultimele 3 luni cu 15-20 la sută.

Agenții imobiliari spun despre clienții care aleg apartamentele din zona metropolitană din Iași că vor locuințe spațioase

Angajații din multinaționale vor să se mute cât mai rapid în noile locuințe, de aceea se decid ușor în privința apartamentelor.

„Acum iau un specialist cu ei care să le arate cele mai bune apartamente pentru că vor ca lucrurile să se desfășoare cât mai repede. Cel mai mult îi interesează ca apartamentele să fie spațioase. Întreabă și de finisaje, ce facilități au în zonă, însă cel mai mult sunt interesați de spațiu. Majoritatea dintre clienți este cea formată din cupluri unde ambii lucrează de acasă. Unii au copii, alții se gândesc să își mărească familia”, susține Laura Lișman, agent imobiliar.

Cererea pentru achiziția caselor din mediul rural s-a redus, însă a crescut cea pentru apartamentele cu 3-4 camere

Dacă în vara acestui an cererea era mare pentru achiziția de case din mediul rural, aceasta s-a mai diminuat și a fost înlocuită cu cea pentru apartamentele mari. Potrivit specialiștilor în imobiliare, în această perioadă cele mai multe vizionări sunt la apartamentele cu 3-4 camere.

„Am avut și situații când clienții au fost influențați de rude, prieteni, care s-au mutat în apartamentele mari, le-a plăcut și au cumpărat și ei. Pentru că nu este aceeași situație ca la achiziționarea unei case și chiar dacă nu au avut infrastrucură rutieră, transport public în comun, clienții care vor apartamente au folosit mașina personală”, spune Cristian Ionașcu, agent imobiliar din Iași.

Clienții din Iași plătesc între 80.000 și 100.000 de euro pentru noile locuințe achiziționate în comunele din zona metropolitană

Clienții care vor locuințe noi în această perioadă trebuie să aștepte cel puțin 6 luni pentru a se muta în noile complexe rezidențiale. Aceeași durată de așteptate este și în cazul caselor. „Se mută în locații spațioase, la case, în apartamente noi, din zona metropolitană. Prețul mediu este de 1.000 de euro, metrul pătrat, în blocurile noi, la apartamentele cu 3-4 camere, cu o suprafață de 80-100 de metri pătrați. Există cerere și pentru această zonă de case noi din zona metropolitană„, susține Ana-Maria Roșca, agent imobiliar.

Au crescut prețurile la casele vândute în Iași, în zona metropolitană, din cauza pandemiei de COVID-19

Datorită cererii mari pentru achiziția de case din mediul rural din cauza pandemiei de COVID-19, au crescut și prețurile la casele din Iași. Ieșenii au ales varianta mutării la țară, chiar dacă scot mai mulți bani din buzunar pentru locuința mult visată, fiind vorba și de 10.000 de euro în plus pentru o casă, în unele situații.

Comentarii
 • Mergeți la o companie de asigurări și aflați prețul real al construcției. Vă asigura construcția pentru 400-500 Euro. Restul sunt bani aruncați. Breazu nu are canalizare!

 • Verificati cat va costa utilitatile. Daca aveti lift a ti c am pus o, la Iasicon Tower reparatiile facute la lift(lunar) ajung la peste 100 ron de apartament, plus cate o camera de supraveghere,bonus..performanta…K lumea NU?

 • Pt noi e f bine. Am venit in iasi s-a facem performanta, deci daca ne mutam la tara ne simptim ca akasa. Vrem spatiu, ne vine rudele din Vaslui, din Boston sa vada palasu, trebuie s-a avem cazare.100 de mii nu e mulr, facem imprumut pe 25 ani.

 • Cred ca timapit cine iai cumpara acuma ai la banii astia! Oameni buni, vine criza, voi IT istii chiar sunteti orbi??? Spatiile comerciale goale, ziarul e plin de chirii, boiinde la guvernare inchid tot, DE UNDE BANI! Statul se indatoreaza cu nemiluita.
  Stati in chirie macar 1 ani, nu cumparati nimic acuma, o sa plangeti in pumni dupa asta. Auzi la V Lupului 100.000 euro. Doamne fwreste, dar ce ai acolo??? Ce infrastructura, ce magazine, ce farmacii, prieteni, parc de joaca, cafenele, etc
  Undw te muti sa fii sălbatic si sa ajungi in oras la orele se varf in 2 ore???
  Tre sa fii tampit
  #chirie ce mai sigura varianta

 • Supraevaluate cu 35.-40%.
  Nu merita.
  Calitate slaba,mediu rural.
  Pentru niste parveniti cocotati pe digitalizarea fortata este chiar motiv de mandrie..
  Oare de ce seamana digitalizarea asta atat de mult cu ,colectivizarea din anii „48_50,
  iar noii sai agenti cu politrucii comunisti?
  Mai ales la capitolul privilegii financiare..
  Cu atatia”IT”isti pe m*2 nu veti avea cine sa va dea cu var..
  Ca astia oricum ,nu s buni de nimic(nici de IT)

 • Tanti ,,crizaaa” noi suntem videochat isti ne doare..niciunde de criza!
  Ce IT isti ,astia abia si cumpara pufuleti..hihi
  Acum vor contracte cu statul
  Analfabetii digitalizeaza tara,hahaha!

 • Ce ai dom’le cu Valea Lupii’? Ai imediat Kaumflatu, ai Nuerra, ai și o Marmacie, ai „di tati”. Chiar crezi că mai sunt lupi prin Valea Lupii’? Să știi că nu sunt. Găsești doar șacali imobiliari care construiesc mult și f.f.f. prost și găsesc fraieri sa cotizeze.

 • Dai 100.000 de mi de euro în care muncești 30-40 de ani și nici nu ști dacâ o sâ-i dai pe niște pereți de rigips groși de 6mmmm care la orce vibrație crapâ—- e curatâ excrocherie—–dar dacâ gâsești fraieri —-

 • Se castiga foarte bine din IT. Sunt si soareci mici care castiga 3000 Ron, sunt si soareci mari care castiga si 5000 euro (vorbesc despre cazuri concrete, nu din auzite). Marea majoritate a tinerilor care termina facultatea la Iasi si care sunt veniti cam de prin toate catunele, satele, orasele Moldovei se stabilesc aici. Ce sa faci in VS, SV, BC, Pascani, Botosani pe segmentul IT ? Doar sa o bati in cap. Numai ca ei se simt tare lezati cand ii intrebi unde-i locul lor de nastere (aici nu i-am inteles neam). Si da, este adevarat articolul. Cunosc un caz, ea lucreaza la Endava pe 6000 7000 Ron (pe proiecte), el este remote-control cu americanii pe 2000 $. Amandoi lucreaza de acasa si si-au achizitionat un apartament cu 110.000 euro. Mai greu a fost la el cu actele, dar s-a rezolvat. Ma repet, IT-ul merge beton la ora actuala.
  PS: Nu degeaba ridica Dascalu Pallas II.

 • Reclama mascata de 2 bani..in speranta ca poate o sa se grabeasca vreo2 prosti sa cumpere acuma pe ultima suta de metri ca apoi guvizii imobiliari nu o sa mai vanda nimic,crash-ul imobiliar e la usa apoi se stabilizeasa preturile pt zona metropolitana undeva la un 30.000 de euro pt 2 camere …asta ar fi un pret corect…e o prostie sa dai o suma mult peste preturile din oras si sa mai stai si in mocirla la tara

 • Reclama mascata de 2 bani..in speranta ca poate o sa se grabeasca vreo2 prosti sa cumpere acuma pe ultima suta de metri ca apoi guvizii imobiliari nu o sa mai vanda nimic,crash-ul imobiliar e la usa apoi se stabilizeasa preturile pt zona metropolitana undeva la un 30.000 de euro pt 2 camere …asta ar fi un pret corect…e o prostie sa dai o suma mult peste preturile din oras si sa mai stai si in mocirla la tara

 • pacaleala de 1 decembrie. tre sa fi prost sa ingropi 100 de mii de euro la ciurea sau aiurea , unde o sa invete copiii tai? . disperati rau astia din imoboiliare . telemunca poti sa o faci de oriunde nu de la ciurea

 • It istii is asistatii sociali, nu platesc taxe si impozite statului roman. Sunt scutiți!!,
  Sa te duci la tara sa cumperi apartament asta inseamna sa fii IT ist. Daca toata viata ai trait in SV, BT VS, pai esti invatat sa mirosi porci, oi, gaini, normal ca la APARTAMENT la tara iti place. Esti un fel de primar!
  Saracii de ei, muncesc si uita sa gandeasca!!
  # stati in IASI in chirie ca e mai ieftin si iti poti cumpara si masina in rate sa te dai mare. De ce sa fii sclav si la banci??? Banii cheltuieste i pe excursii si Video chat, intra pe UMF is o groaxa de studente, se mai si deplaseaza la domiciliu. Crezi ca vine DELIVERI acolo la BLOC la tara???

 • Frati useristi, despre ce vorbiti aici ?
  Despre lehuzele „IT” care nu platesc impozite? IT my ass (da, am fost in NY), la noi doar se scriu programele, la comanda. Conceptia se face afara, acolo se face IT. Aici se lucreaza la executie, pe un sfert din bani. Fara impozit, deci un imprumut pe 30 de ani e accesibil pentru o bujla de „penthaus” la tara.
  Iar bostonienii si vegasenii se prezinta cu mandrie drept IT desi schimba tonere sau cabluri strivite de tocuri pe la firme.
  Despre asta e vorba in articol. Despre fraieri care dau de macar 3 ori pretul. Bravo. Bravo. Mai vrem astfel de reportaje.

 • Noi fetele si baietii care ne cam intrec in numar vrem sa se legalizeze prostitutia, sa platim taxe si impozite lu Chirica!
  De ce la ANAF suntem trecute ca OPERATOR CALCULATOR??? Noi suntem curwe, prostituate. Nu ne e rusine cu meseria noastra.
  Asa ne permitem apartamente la tara, ca e aer curat, dar cumparam din Miroslava, ca acolo totul e construit la NEGRU si nineni nu verifica.
  Autorizatiile la URBANISM se stiu cui se dau, dupa nume si plicuri, dar nu ne intereseaza, toti lucram la NEGRU?!!
  VREM LEGALIZAREA PROSTITUTIEI!!! De ce sa dam vanii la pesti? Politia stoe tot si pe toti, dar fetele de frica nu ciripesc.
  Va pupam baietii din sala de sport piata dacia. Acolo e furnicar de steroizi si video_chatisti!

 • Cele mai ok apartamente in curs de constructie sunt la Sivco Residence in Miroslava si la pret accesibil pana in 60.000 si Fusion Tower in capat Cug aproape de Valea Adanca numai ca ajungi la 100.000.Le am vizitat pe amandoua cu expert in constructii si ramane sa ma.decid…Am vizitat Mai multe dar multe lasa de dorit

 • „GIULIA” buna, ny sunt o falsa. Abia te astept ca vecina. Adevarat ca preturile sunt maari, dar cand stai langa niste dive care ae excita innfiecare zi, zic ca merita. Pretul e pentru reclama, de fapt e 80 mii euro restube la NEGRU!
  #va pupam si haideti in Miroslava!

Adauga un comentariu