Economic Local

Zonele rurale din judetele Iasi, Botosani, Suceava si Vaslui vor avea acces rapid la internet

Publicat: 26 iul. 2018
1

Aproximativ 168.000 de gospodarii situate în zone, care nu au retele de comunicatii electronice în banda larga, vor putea beneficia de internet de mare viteza, datorita unor proiecte finantate din fonduri europene.

Citeste si: Arbusti si butasi de flori, distribuiti gratuit asociatiilor si institutiilor

Prin intermediul proiectului derulat de Uniunea Europeana, cei care vor beneficia de aceste proiect vor fi locuitorii din 3.223 localitati din judetele Iasi, Botosani, Buzau, Neamt, Prahova, Suceava si Vaslui, precum si din alte judete ale tarii. Scopul acestor investitii este dezvoltarea digitala a zonelor rurale la acelasi nivel cu cea înregistrata în mediul urban. Pot solicita finantare microîntreprinderile, întreprinderile mici, mijlocii sau mari, care sunt furnizori de comunicatii electronice de cel putin 3 ani neîntrerupt.

Citeste si: Moloz si gunoaie aruncate in cantitati mari pe spatiile verzi din Iasi

Valoarea unui proiect variaza între 1,05 si 4,66 milioane euro, în functie de tipul de solicitant si de indicatorii propusi. Durata maxima de implementare a proiectului este de cel mult 36 luni de la data semnarii contractului de finantare. Cererile de finantare se vor depune prin aplicatia electronica MySMIS2014, cu toate anexele solicitate prin ghid.

Citeste si: Fonduri europene pentru modernizarea infrastructurii agricole

 

 

Adauga un comentariu