Stiri si curiozitati

Alexandru Pârgaru: Vârsta copilului de diamant

Publicat: 09 feb. 2022
alexandru pargaru varsta pe fundal cu carti
În ciuda aparenței sale de copil, Alexandru Pârgaru împlinește anul acesta 30 de ani

Copilul de diamant al României este un pseudonim purtat de Alexandru Pârgaru. Vârsta sa este una matură, chiar dacă la aparență e de copil.

Alexandru Pârgaru s-a născut în anul 1992. Părinții acestuia erau destul de îngrijorați când acesta avea vârsta de 2 ani și abia vorbea cu ei. Totul continuă treptat următorii ani, iar povestea devine interesantă prin faptul că la un moment dat a început să spună că diferite sunete au culori aparte, unele erau verzi, altele albastre. Pe la vârsta de 5 ani, părinții au sesizat că fiul lor, Alexandru Pârgaru, avea un corp firav și încă nu dăduse semne evidente de creștere.

Din pricina acestui fapt, părinții l-au dus la un consult medical, iar după examinările făcute s-a observat că acesta prezintă la nivelul sistemului nervos, o tumoră. Diagnosticul pus de către specialiști a fost craniofaringiom adamantinomatos. Vestea a fost una cruntă pentru părinții ce aveau un trai modest, ocupația lor fiind în aranjamente interioare, in domeniul picturii și al sculpturii.

alexandru pargaru cu simona ionita
Simona Ioniță este o susținătoare a lui Alexandru Pârgaru

Mulți au încercat să îi ghicească vârsta, însă acest lucru este foarte puțin probabil, căci spre deosebire de majoritatea oamenilor, din cauza maladiei prezintă o dezvoltare fizică foarte lentă. La vârsta de 7 ani avea să fie operat în cadrul Clinicii de neurochirurgie din Cluj Napoca.

În timpul operației s-a observat că tumora era calcifiată ( întărită ), iar extracția sa a fost declarată un succes absolut. Regulat, de atunci, are parte de consultații, iar spre fericirea tuturor, nu apare niciun semn de revenire. Chiar dacă acest tip de tumoră are o șansă foarte mare de reinstalare în rândul pacienților.

Viața lui Alexandru Pârgaru

Copilul Diamant, un nume folosit adesea pentru descrierea lui Alexandru Pârgaru, împlinește anul acesta, 2022, vârsta de 30 de ani. Dar, acesta impresiona lumea încă de când era mic și acest fapt nu era datorat operației. La vârsta de 10 ani deja era foarte cunoscut prin țară pentru vocabularul dezvoltat pe care îl prezintă. Impresiona lumea din jur prin felul său foarte matur de a vedea lumea, unii spunând că vorbește ca un bătrân înțelept ce a primit un corp tânăr.

Acesta și-a construit o perspectivă a vieții ce este bazată pe fundamentele științei și a religiei, combinându-le cu multă logică și minuțiozitate. Încă de la acea vârstă fragedă, părinții l-au plimbat de la un psiholog la altul, pentru a putea înțelege ce se întâmplă cu fiul lor, iar răspunsul pe care l-au primit de fiecare dată este că fiul lor este complet sănătos, iar inteligența sa este una peste medie.

alexandru pargaru varsta pe fundal cu natura
Copilul de diamant este numele ce i s-a oferit încă din copilărie

Alexandru Pârgaru pe lângă discuțiile pe care le poartă cu oamenii despre lumea înconjurătoare, se poate constata ca fiind și un artist de la o vârstă fragedă, asemeni părinților săi ce au îmbrățișat această artă a frumosului. Astfel, acesta își împărtășește sentimentele și gândul în poezie, arta scrisului, dar și în muzică. Lucrările sale au fost foarte apreciate de cei din jurul lui. Atât prin cuvintele folosite, cât și prin tematica abordată, ce transmite o înaltă încărcătură emoțională.

Decât un strop firav…

Decât un strop firav de vis
Topit în realitate…
E-al muzei mele vers decis
A preschimba – greul abis
Întru-a Luminii Albă – şi Absolută-n toate puritate!

Decât un strop firav de Cer
E puritatea-n care…,
Eu mă despart de efemer,
De tot ce-i trist şi auster
Spre a intra astfel – în lumea – ce sfârşit nu are!

Decât un strop firav de stea,
Decât o strălucire…,
E-n toate – toată muza mea
Ce-asemeni unui fulg de nea,
Devine-n tot cu Albul – Luminilor din tot ce-i pur – în soare – a Luminii cu tot vastul contopire!

Decât un strop firav de cânt,
Decât o licărire…,
E versu-n care-Acum eu sînt
Puterea viului Cuvânt
Ce-n faţa lui tot cheamă – a vieţii veşnic vie oglindire!

…Decât un strop firav din stropul pur al mării
Extazului Divin – e versul meu!…,
De-aceea-n tot oceanul întristării
Şi-n toată liniştea întunecării,
Când brusc împins eu sunt – spre-adâncuri, neguri grele şi-adâncimi – din bezna tot mai grea a cufundării,
Îmi amintesc că-n mine-i stropul Absolut – de nimenea văzut – cel care – se cheamă-n toate – Tatăl Dumnezeu!

alexandru pargaru si simona ionita la video
Mai multe persoane cunoscute au dorit să vorbească cu Alexandru Pârgaru

Ce vârsta are Alexandru Pârgaru?

Alexandru Pârgaru a devenit viral în urmă cu ceva timp pe platforme precum 9gag și Facebook cu niște secvențe din interviurile pe care le-a avut, în jurul anului 2010, în cadrul mai multor emisiuni TV. La cei 30 de ani ai săi, încă neîmpliniți, se află în topul celor mai cunoscute persoane ce folosesc medicina alternativă în scopul vindecării.

alexandru pargaru in cadrul unei emisiuni
Multe dintre scenele sale au devenit virale pe platformele de socializare

De câțiva ani acesta este cunoscut prin țară pentru cristaloterapie. Un domeniu în care s-a axat după ce și-a terminat studiile în cadrul terapiei ocupaționale. Spre a vindeca afecțiunile pe care le prezintă unii oameni, încearcă să își consolideze terapia folosind, de asemenea, medicina naturistă. În plante, spune acesta, există toate substanțele de care un om ar avea nevoie. Afirmă totodată cu propoziția „consider că întoarcerea la mama natură reprezintă de fapt si de drept renașterea omului din om”. Alexandru Pârgaru si vârsta sa au fost subiecte des întâlnite căci aparența unui copil a fost păstrată din cauza maladiei, în ciuda maturității sale.
Adauga un comentariu