National

Ce au declarat senatorii după ce şi-au mărit salariile: „Merge economia, sunt bani. Vom trăi bine”

Publicat: 21 sept. 2022
_____ Vizualizări 3 Comentarii
Ce au declarat senatorii după ce şi-au mărit salariile Merge economia sunt bani. Vom trăi bine
Ce au declarat senatorii după ce şi-au mărit salariile: „Merge economia, sunt bani. Vom trăi bine"

Demnitarii sfidează şi criza, şi Curtea Constituţională. La o oră după ce CCR a declarat nelegale majorările lor de venituri, senatorii au votat noi creşteri de salarii cu 25% pentru primari, miniştri, parlamentari, angajaţi de la preşedinţie.

Senatorul liberal Virgil Guran a spus, în legătură cu acest amendament, că, spre deosebire de Ion Iliescu, care a spus în 1990 „să fim săraci şi cinstiţi”, în România, trebuie să învăţăm altceva, „să devenim bogaţi şi cinstiţi, pentru că ţara o va duce mai bine”.

Venitul „trebuie să fie actualizat, ca al oricărui român care este afectat de inflaţie

Şeful Comisiei juridice, senatorul PSD Cristian Niculescu – Ţâgărlaş, a declarat că el a votat în favoarea acestui proiect legislativ pentru că venitul „trebuie să fie actualizat, ca al oricărui român care este afectat de inflaţie şi de alte elemente care sunt concrete”.

Mărirea indemnizaţiilor pentru demnitari şi aleşii locali, proiect aprobat de Senat

Plenul Senatului a adoptat, miercuri, cu 92 de voturi „pentru, 22 „împotrivă” şi patru abţineri, un proiect legislativ prin care demnitarii şi aleşii locali urmează să primească indemnizaţii mărite.

Potrivit senatorilor UDMR Turos Lorand şi Fejer-Laszlo Odon, autorii amendamentul admis la comisia de specialitate şi adoptat în plen, scopul urmărit este de „eliminare ai inechităţilor existente în acest moment”.

CCR a acceptat sesizarea USR referitor la creșterile salariale ale bugetarilor

Bugetarii vor trebui să mai aștepte creșterile salariale după CCR a acceptat sesizarea USR referitoare la această lege. Conform datelor existente, au fost mai multe sesizări privin elemente de neconstituționalitate apărute în proiect. De exemplu, USR a explicat că nu există fișa financiară, că se încalcă principiul bicameralismului, că se încalcă procedurile parlamentare de adoptare a legilor.

„Cea mai gravă încălcare a procedurilor parlamentare privind adoptarea proiectului Pl-x 21/2022 este că, la o săptămână după ce actul normativ a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor, puterea a decis, sub pretextul existenţei unei aşa-zise erori materiale, modificarea legii prin introducerea în text a unei excepţii care prevede că se măresc şi indemnizaţiile tuturor demnitarilor. Or, Parlamentul, când a votat proiectul de lege, nu a aprobat aşa ceva”, arăta USR.

Comentarii
  • Niste papa banii nostri fără munca. Sa le iasă pe ochi banii nostri care trăim din 1900 lei in aceste timpuri groaznice care ne distrug. Ce fac ei pentru noi? Nimic. Isi umfla buzunarele pe contributiile noastre. noi care nu avem o pâine pe masa.

  • Parcă curanu ciorditor trebuia să fie la bulău nu la tribuna adunături hoților din parlament––apro o fi oținut toți certificate de debilitate pentru a scăpa de bulău curane–

Adauga un comentariu