Cancan

Cum arată Sabina și ce s-a ales de „fetița cu bentiță tricoloră” acum, la 10 ani de la acel scandal

Publicat: 01 feb. 2023
_____ Vizualizări 1 Comentariu
Cum arată Sabina și ce s-a ales de fetița cu bentiță tricoloră acum la 10 ani de la acel scandal
Sabina Elena s-a transformat intr-o domnisoara superba

Cu aproape 10 ani în urmă, Sabina Elena, o elevă a Liceului „Korosi Csoma Sandor”, din Covasna, impresiona o țară întreagă prin gestul ei de a purta bentița tricoloră cu ocazia Zilei Maghiarilor de Pretutindeni. Lăudat de români, dar, totodată, condamnat de extremiști, Sabina , „fetița cu bentiță tricoloră”, a devenit simbolul protestelor declanșate în mai multe orașe din țară.

Curajul ei a făcut-o cunoscută în toată România, însă i-a cauzat și probleme la școală, acolo unde colegii și chiar profesorul diriginte au blamat-o pentru gestul de a sfida comunitatea maghiară.

Sabina a venit în Capitală și este o de o frumusețe răpitoare

Sabina a povestit atunci pe Facebook cum a fost certată de o profesoară, care i-a și smuls bentița tricoloră de pe cap, afișată de Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Adolescenta a primit atunci inclusiv amenințări pe social media, motiv pentru polițiștii din Covasna să deschidă dosar penal cu autor necunoscut. În poveste s-a implicat și Consilul Naţional al elevilor, care i-a luat apărarea Sabinei: „Este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”.

Însă anii au trecut, iar Sabina Elena este azi o tânără de o frumusețe răpitoare. Are 23 de ani și locuiește în București, aici unde a venit cu încredere și speranță să pășească ținând capul ridicat pe „drumul vieții”. „Fetița cu bentiță tricoloră”, simbolul luptei românilor din Covasna, studiază la ASE. Pe contul de Facebook încă mai pot fi văzute pozele îndrăznețe din adolescență, dar noua Sabina se prezintă azi ca o tânără puternică și matură, gata să lupte pentru principii și, mai ales, pentru o Românie liberă.

Comentarii
  • Vi se pare că pozele alea in care arată ca o drogată sunt relevante pentru (citez)„o tânără puternică și matură, gata să lupte pentru principii și, mai ales, pentru o Românie liberă”??? Unde ați învățat să faceți presă?

Adauga un comentariu