Actualitate

De ce a vrut să se călugărească Mirabela Dauer! Ce religie are artista

Publicat: 09 feb. 2024
_____ Vizualizări 5 Comentarii
De ce a vrut să se călugărească Mirabela Dauer Ce religie are artista
Nu a fost tot timpul ortodoxă sau de ce a vrut să se călugărească Mirabela Dauer la un moment dat

Mirabela Dauer este una dintre cele mai îndrăgite artiste de la noi din țară, însă puțini știu că aceasta nu a fost tot timpul ortodoxă sau de ce a vrut să se călugărească Mirabela Dauer la un moment dat.

De ce a vrut să se călugărească Mirabela Dauer

Mirabela Dauer, care e în scandal cu fiul ei, este una dintre cele mai cunoscute artiste din țara noastră, având o carieră îndelungată și fiind iubită de mulți pentru talentul și personalitatea sa. Cu toate acestea, puțini știu că a făcut o schimbare semnificativă în viața sa, din punct de vedere religios, trecând de la iudaism la ortodoxism. Deși născută evreică și având o legătură strânsă cu familia sa din Israel, Mirabela a simțit nevoia să-și găsească calea spirituală în ortodoxism.

Viața Mirabelei Dauer a fost una impresionantă. Fiind evreică, cu o familie extinsă în Israel, ea s-a stabilit în România de mai mulți ani, construindu-și aici o viață plină și prosperă. Chiar dacă legăturile ei cu familia din Israel rămân strânse, iar ea îi vizitează pe cei dragi când are ocazia, în 1996 a luat decizia de a se converti la ortodoxism. A simțit chemarea de a face semnul crucii și de a merge la biserică, iar această schimbare a fost una hotărâtă și profundă.

De asemenea, Mirabela Dauer a dorit ca la finalul vieții să fie condusă pe ultimul drum în România, alături de prietenii și cei dragi care îi împărtășesc credința ortodoxă. Astfel, a ales să se alinieze cu credința și tradițiile acestora, găsind un sentiment de apartenență și confort în această comunitate religioasă.

„Eu sunt evreică, după părinții mei. Eu sunt la o vârstă, dar vine o vreme în viaţa ta când trebuie să fii îngropat. Aici, în România, eu nu mai am pe nimeni. Tu vezi aşa că prietenii mei m-ar pune într-un coșciug și m-ar duce în Israel să mă îngroape? Eu acolo am sora, am nepoţi, am familie. N-are cine să mă ducă acolo. Cine mă îngroapă pe mine aici? Toți prietenii mei sunt ortodocși“, a povestit Mirabela Dauer.

Artista a precizat că familia ei este în Israel, dar ea a ales să treacă la ortodixie.

„Nu doar de asta m-am ortodoxit. Eu mă duc în biserică de când mă ştiu eu. Voiam să fac semnul crucii. De mică am fost înţeleaptă şi nu am făcut lucruri rele şi nu îmi făceam cruce, dar acum pot. Îmi doream să îmi fac semnul crucii. Familia mea care este în Israel este foarte înţeleaptă. Nici sora mea, nici nepoata mea, nimeni nu s-a supărat. M-am unit cu acelaşi Dumnezeu. M-am ortodoxit”, a mai spus Mirabela Dauer.

De ce a vrut să se călugărească

Mirabela Dauer a spus că, la un moment dat, a simțit că este timpul să se călugărească. Până la urmă, a renunțat la idee deoarece trebuia să spună adio și carierei muzicale, dar și vieții din showbiz.

„A fost un moment în care eu am vrut să mă călugăresc. Am avut lângă mine un om foarte înțelept, pe nașul meu. El este preot și nu a încercat să mă convingă, să mă abată de la gândul meu de a mă călugări, nu. Mi-a zis că această unire a mea cu Dumnezeu este foarte frumoasă. El a zis: «Gândește-te, vrei să mai cânți? Vrei să mai ai o viață de artist frumoasă cu prietenii?». M-am gândit bine, foarte bine, și n-am mai urmat acel drum. Dar m-am ortodoxit. Pentru că eu sunt de rit mozaic. Eu sunt evreică după părinții mei și toată lumea. Pentru mine biserica este un miraj. Eu mă simt extraordinar de bine în biserică”, a mai menționat Mirabela Dauer, care povestit de ce a vrut să se călugărească.

Comentarii
  • bravo, nu ne intereseaza; asta e exibitionism imoral de cea mai joasa speta; cruci, calugarit, ortodox, mozaic…si eu am un ciine, si latra mai frumos ca mirabela si multi alti artisti cind cinta… cita corectitudine si credinta, m-a lasat paf… ce trebuie sa fac? in afara de cintat a muncit? unde? ca ce? sau s-a nascut cintareata?

  • Hai lăsălați-o baltă, acum toți îs evrei de râd muștele pe majunul mincinoșilor. De la rromi au sălatat la evrei. Fiți serioși.

  • bine, cum zici: creier coca si fără circumvolutiuni… comparativ cu al tău?… plin de circumvolutiuni ortodoxe? sau mozaice? ipocrit/perfectionist, o să-ți facem o statuie si un imn… umbra ta e mai desteapta ca tine, pentru ca nu zice nimic…

  • Am admirato intotdeauna pe Mirabela este una din cele mai indragite soliste din Romania si face parte din generatia unor mari talente si voci dar are o personalitate distincta si un timbru de neconfundat. In arta nu conteaza apartenenta la o nationalitate sau la o religie ci talentul. O iubesc si o apreciez foarte mult si decizia ei de a se increstina dovedeste cat de mult este atasata traditiilor si culturii poporului din tara in care a vazut lumina zilei. Sa-i dea Dumnezeu sanatate si o viata lunga sa ne mai bucure cu cantecele ei.

Adauga un comentariu