Local

De ce Iașul nu „prinde” proiecte de anvergură? Fiindcă orașul este capturat de impostură politică și administrativă! (P)

Publicat: 25 ian. 2023
De ce Iașul nu prinde proiecte de anvergură Fiindcă orașul este capturat de impostură politică și administrativă P
Deputatul ieșean Silviu Macovei

Reacție foarte dură a viceliderului deputaților PSD din Camera Deputaților la adresa administrației liberale din Iași, mai ales după vizita Ministrului culturii, Lucian Romașcanu care a avertizat că, din cauza tergiversărilor Primăriei, municipiul riscă să piardă banii pentru un nou sediu al Operei Naționale din Iași.

Deputatul Silviu Macovei consideră că Iașul este defavorizat în fața altor orașe din două motive: din cauza problemelor în justiție ale decidenților din administrația locală Iași (ambii liberali) și din cauza lipsei proiectelor. Din aceste motive, parlamentarul afirmă că nici măcar miniștrii liberali nu iau în seamă nevoile Iașului.

„Iașul nu are și nici nu va avea în viitor proiecte mari de investiții pentru că la Centru nimeni nu vrea să audă de județul și, mai ales, orașul nostru! Degeaba ne batem noi, parlamentarii PSD de Iași, pentru a crea contacte, oportunități economice și sociale, facem lobby pentru oraș și județ la București, degeaba căutăm parteneri externi. În momentul în care cineva se uită spre administrația locală liberală, ne râde în față! Fie că este ministru, fie că este companie multinațională sau ambasadă. Nici măcar miniștrii liberali nu se uită spre „liderii” din administrația locală. Cum să fie altfel dacă nu trece săptămâna să nu vină ba DNA, ba DIICOT să sigileze birouri prin Primărie? Cine vine să investească sau măcar să discute cu cineva din Primăria Iași din moment ce jumătate din funcționari sunt la audieri, iar cealaltă jumătate are birourile sigilate?” a reacționat deputatul Silviu Macovei.

Parlamentarul ieșean acuză lipsa de viziune și incompetența liberalilor de la conducerea administrației publice ieșene de a duce la final proiecte de infrastructură.

„Eu și colegii mei social democrați facem constant eforturi să aducem investiții masive la Iași. Știți ce ni se răspunde? „Vorbiți la Primărie să facă măcar un proiect ca lumea, nu doar desene și randări grafice. Pe astea nu se pot da bani”. Ne uităm siderați că alte orașe își fac metrou prin PNRR; la Iași administrația locală liberală nu este în stare să facă un tren metropolitan pentru care există deja gări și linia ferată. Alte orașe fac stadioane și săli polivalente; la Iași suntem la a treia generație de desene pe calculator și proiecte fantasmagorice. Alte orașe înființează clinici medicale hiperspecializate; la Iași peneliștii au omorât și singurul proiect „matur” al unui Institut de boli cardiovasculare pentru care există personal, locație, proiect, expertiză. Acum, deși sunt bani alocați, vom pierde și sediul Operei cum am pierdut și banii europeni pentru piste de biciclete. Unii parcă lucrează împotriva ieșenilor! Îmi este rușine de rușinea liberalilor din Iași!” a încheiat deputatul Silviu Macovei.
Comments are closed.

Adauga un comentariu