Actualitate

Deputat Marius Eugen Ostaficiuc: România eșuată. Recordul fantastic al Guvernului Cîțu… (P)

Publicat: 15 iun. 2021

Este poate cea mai bună exemplificare a ceea ce se întâmplă în prezent în România. Guvernarea PNL -USR devine pe zi ce trece o adevărată corvoadă pentru țară. Prețurile au crescut, veniturile au stagnat, iar premierul României este depășit de situație. Calitatea vieții scade, românii sunt gata să fie scoși la pensie la o vârstă la care alți europeni deja se bucură de ani buni de liniștea oferită de stat prin această indemnizație.
Premierul citează raportări statistice irelevante despre creșterea economiei, raportări care nu se simt la buzunarul omului de rând și care dau bine doar pe rețelele sociale.
Suntem prada sinecurilor, angajărilor pe pile, a contractelor din bani publici oferite clientelei liberale, a sumelor exorbitante oferite celor care cotizează la partid.
Suntem pradă a luptei politice interne din PNL, aspect care afectează grav dezvoltarea locală prin alocări discreționare de fonduri publice în comunitățile din țară.
Românii sunt împinși la sărăcie, aceasta este situația actuală, pe care însă Guvernul nu vrea să o recunoască și o ține sub preș. România devine țara găştilor pe interese, a traiului la limită, a unei industrii la pământ.

Apoi, campania de vaccinare împotriva coronavirusului. Ținta de 5 milioane de vaccinați la 1 iunie nu a fost atinsă, iar cei 10 milioane de vaccinați la 1 august pare o utopie. Campania de vaccinare s-a desfășurat prost, oamenii nu au fost informați suficient.
Unde mai pui că în pandemie au prosperat firmele de casă, firme care au profitat de vidul legislativ apărut și și-au umplut buzunarele. În tot acest timp stăm cu un spital de 13.4 milioane de euro de la Lețcani închis din ambiții politice, spital care putea salva destule vieți. În schimb, Guvernul preferă să trimită controale peste controale, poate mai găsește ceva de amendat.

Ceea ce a pus însă capac la aceasta mascaradă a guvernării a fost Planul Național de Redresare și Reziliență. Proiectul PNRR este un eșec politic de proporții uriașe, făcut cu picioarele, discreționar și scandalos. PNRR a devenit un alt instrument politic pe care îl vor plăti românii cu 2.800 de euro pe cap de locuitor în următorii ani din cauza împrumutului luat de la Uniunea Europeană.

Concluzia este una amară, România este pe o cale greșită cu Guvernul Cîțu la timonă. Încă nu este prea târziu să îndreptăm corabia și să o readucem pe linia de plutire. PSD va depune o moțiune de cenzură prin care va cere ca acest Guvern să plece! Cîțu și ai lui sunt depășiți de toate lucrurile esențiale unei guvernări europene!

Comments are closed.

Adauga un comentariu