Actualitate

Deputat Vasile Cîtea: 30% din bugetele locale pentru susținerea activităților sportive a juniorilor (P)

Publicat: 05 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Deputat Vasile Cîtea 30 din bugetele locale pentru susținerea activităților sportive a juniorilor P
Deputatul PSD Vasile Cîtea a terminat liceul la 24 de ani

Am dezbătut și votat în ultima ședință de plen a Camerei Deputaților, Proiectul de Lege pentru completarea articolului 181 din Legea educaţiei fizice şi sportului nr.69/2000 (PL-x 108/2022), astfel încât din sumele alocate din bugetul local pentru finanţarea activităţii sportive, minim 30% din cuantumul aprobat, să fie direcţionat pentru susţinerea activităţii sportive şi promovarea unui stil de viaţă sănătos la nivel de copii şi juniori, pe bază de proiecte anuale.

Dacă există spaţiu bugetar pentru susţinerea secţiilor de seniori unde sunt cheltuieli cu remunerarea sportivilor şi ale staff-urilor tehnice, transport, hrană, echipamente sau cantonamente, atunci ar trebui să existe spaţiu şi pentru cheltuielile loturilor de copii şi juniori.  Autoritatea publică are posibilitatea de a finanţa activitatea la nivel de copii şi juniori în orice structură sportivă doreşte. Autorităţile finanţatoare au libertatea de a finanţa orice ramură sportivă consideră oportun. Nu există obligaţia de a finanţa la juniori aceeaşi ramură care este susţinută la seniori prin contracte de activitate sportivă. Este promovată astfel flexibilitatea în exerciţiul de susţinere a activităţii sportive. 

S-a avut în vedere crearea unui cadru legal pentru finanţarea de la bugetul public a sportului la nivel de copii şi juniori într-un echilibru relativ cu cel de la nivel de seniori. Suntem convinși că interesul pentru sportul de performanță la nivel de copii și juniori va crește considerabil, în anii următori!!!

 

Tags:

Comments are closed.

Adauga un comentariu