Prima pagină » Cancan » Desertul modest care l-a cucerit pe Papa Francisc în România. Cum se prepară
Desertul modest care l-a cucerit pe Papa Francisc în România. Cum se prepară

Desertul modest care l-a cucerit pe Papa Francisc în România. Cum se prepară

27 apr. 2025, 10:44,
Redacția BZI în Cancan

Papa Francisc a descoperit în România un deliciu local care l-a impresionat profund în timpul vizitei sale istorice din 2019. Este vorba despre „mălaiul dulce”, un desert modest, care se prepară foarte ușor.

Născut în cartierul Flores din Buenos Aires, Suveranul Pontif a avut o slăbiciune pentru preparatele simple și gustoase. De exemplu, empanadas, plăcintele argentiniene umplute cu carne, brânză sau șuncă, erau preferatele sale încă din copilărie, așa cum se arată în cartea „Eating with Pope Francis”. Însă în România, în timpul vizitei istorice din 2019, Papa Francisc a descoperit un alt deliciu care l-a impresionat profund: mălaiul dulce!

La masa de prânz organizată la sediul Arhiepiscopiei Blaj, Suveranul Pontif a fost servit cu această prăjitură simplă, făcută după o rețetă autentică, transmisă din generație în generație de o bătrână din zona rurală. Desertul, modest dar plin de savoare, i-a câștigat imediat inima. Martorii spun că Papa Francisc a fost vizibil emoționat și a exclamat că „în simplitate se ascunde adevărata bogăție”, potrivit jurnaliștilor de la Știripesurse.ro.

Cum se prepară mălaiul dulce, desertul preferat al Papei Francisc

Rețeta este extrem de simplă și conține ingrediente la îndemâna oricui. Pentru pregătire, vei avea nevoie de:

– 150 g mălai extra

– 50 g griș

– 3 ouă mari

– 450 g iaurt gras

– 50 ml lapte

– 100 ml ulei

– 2 lingurițe praf de copt

– 2 plicuri zahăr vanilat

– 150 g zahăr tos

După ce ai toate ingredientele de mai sus, respectă acești pași, iar astfel vei obține o prăjitură gustoasă:

1. Amestecă mălaiul cu grișul și praful de copt.

2. Separat, bate gălbenușurile cu zahărul și iaurtul, apoi adaugă uleiul și laptele.

3. Încorporează amestecul de mălai și griș, iar la final adaugă albușurile bătute spumă, amestecând ușor.

4. Toarnă compoziția într-o tavă tapetată și lasă la cuptor 180°C, timp de 30-35 de minute, până trece testul cu scobitoarea.

Donație lunară
Donează lunar pentru susținerea jurnalismului de calitate

Donație singulară
Donează o singură dată pentru susținerea jurnalismului de calitate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
24 decembrie 2025
24 decembrie 2025