Eveniment-Social

Două studente de la Universitatea „Cuza”, din Iași, laureate cu celebra bursă „Loredana Battaglia”. Acestea au studiat în Italia

Publicat: 13 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Două studente de la Universitatea Cuza din Iași laureate cu celebra bursă Loredana Battaglia. Acestea au studiat în Italia
Două studente ale Facultății de Litere - Secția Limba și Literatura Italiană, a Universității "Alexandru Ioan Cuza", din Iași, au beneficiat în ultimii 2 ani de câte o bursă de studiu "Loredana Battaglia", acordată de Universitatea pentru Străini (L’Università per Stranieri) din Perugia, Italia

Reușită academică pentru două studente de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași. Oana Maria Ciubotaru Andrei și Luiza Iacob, de la Secția Limba și Literatura Italiană a instituției, au beneficiat în ultimii 2 ani de bursa de studiu „Loredana Battaglia”. Aceasta este acordată de Universitatea pentru Străini (L’Università per Stranieri) din Perugia, Italia, prin intermediul lui Daniele Battaglia, coordonatorul Asociației „ALBA”

Două studente ale Facultății de Litere – Secția Limba și Literatura Italiană, a Universității „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) din Iași – , au beneficiat în ultimii 2 ani de bursa de studiu „Loredana Battaglia”, acordată de Universitatea pentru Străini (L’Università per Stranieri) din Perugia, Italia. Asta, prin intermediul lui Daniele Battaglia, coordonatorul Asociației „ALBA”.

Studentele beneficiare ale bursei „Loredana Battaglia” sunt Oana Maria Ciubotaru Andrei (în anul 2020) și Luiza Iacob (în 2021). Bursa de studiu a avut o durată de o lună și s-a desfășurat online, având în vedere contextul epidemiologic de la nivel european.

Cum se desfășoară cursurile universitare online într-o altă țară europeană

Bursa oferă șansa de a vedea cum se desfășoară cursurile universitare online într-o altă țară europeană.

„Obținerea acestei burse ne-a adus beneficii atât în plan educațional, cât și în plan cultural și personal. Prin această bursă am avut șansa de a vedea cum se desfășoară cursurile universitare online într-o altă țară din Europa și putem spune că experiența în sine ne-a deschis noi orizonturi. Am învățat o platformă nouă, LOL, și ne-am îmbogățit cunoștințele lingvistice, dar și pe cele tehnice. Am avut ocazia să lucrăm cu profesori italieni și am cunoscut studenți de naționalități diverse din toate colțurile lumii și am legat frumoase prietenii. A fost pentru noi o experiență unică și minunată”, au declarat studentele bursiere Oana Maria Ciubotaru Andrei și Luiza Iacob.

De 14 ani, familia Battaglia și Asociația „ALBA” le acordă burse studenților Facultății de Litere

De 14 ani, familia Battaglia și Asociația „ALBA” le acordă burse studenților Facultății de Litere – Secția Italiană în memoria Loredanei Battaglia, fost lector italian între anii 2004 și 2007 la Catedra de Limbi clasice, italiană și spaniolă, din cadrul Facultății de Litere. Până în prezent, 27 de studenți din cadrul UAIC au beneficiat de această bursă de studiu în Italia. Catedra facultății organizează concursul pentru acordarea a două burse de studiu în Italia. Bursele „Loredana Battaglia” le sunt oferite masteranzilor din anul I, Secția Limba și Literatura Italiană, pentru a studia la Universitatea „La Sapienza”, din Roma.

„Aceste burse au fost create de către familia Loredanei Battaglia, care a avut un membru lector italian la catedra noastră și le oferă masteranzilor noștri posibilitatea de a studia pentru o scurtă perioadă la Roma. Bursele li se oferă exclusiv studenților de la Litere și în special celor de la Catedra de Italiană. Este al patrulea an în care se oferă această bursă. După absolvirea cursului, masteranzii primesc o diplomă în cadrul unei ceremonii”, arată oficialii UAIC.

Adauga un comentariu