Titlurile zilei

Exclusiv! La Iaşi încep să se dezgroape morţii! Caz fără precedent după mai multe decese suspecte – FOTO/ VIDEO

Publicat: 04 mai 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

După anchetă dezvăluită în exclusivitate de BZI.RO, anchetatorii au reţinut două persoane care ar fi pus soluţia otrăvitoare în spirt. În aceste moment, în Iaşi au început să se dezgroape morţii. Oamenii legii deshumează mai multe cadavre pentru a preleva probe.

Mai multe morţi suspecte fac obiectul anchetei

Mai multe morţi suspecte fac obiectul anchetei aflate în desfăşurare. La Iaşi, oamenii legii au început să deshumeze mai multe cadavre pentru a vedea cu exactitate dacă morţile au survenit consumului de spirt cu alcool metilic. Nu se cunoaşte cu exactitate câte cadavre vor fi deshumate, dar ancheta este în desfăşurare.

În satele din judeţul Iaşi, se verifică morţile suspecte

Oamenii legii, alături de legişti, vor verifica morţile suspecte din satele din Iaşi. Concret, se vor verifica persoanele care au murit în mod suspect în perioada în care spirtul a fost pe piaţă. În urma verificărilor se va trece la deshumare şi prelevare de probe.

Zece persoane au murit la Iaşi după ce au consumat spirt contrafăcut

La Iaşi, în urma ingerării alcoolui metilic, au murit zece persoane. Duminică, 3 mai 2020, poliţiştii au descins la mai multe adrese din Bucureşti şi Ilfov. Persoanele care au murit au consumat un spirt în care se regăsea alcool metilic, nicidecum cum era normal să fie, în speţă alcool etilic.

Două persoane au fost deja reţinute în cursul nopţii trecute

Judecătorii au decis, după audieri, să reţină două persoane. În cursul nopţii trecute, au fost reţinute persoanele bănuite de comiterea a mai multor infracţiuni.

Ce este Metanolul, substanţa găsită în spirt

Metanolul (alcoolul metilic) este alcoolul cu cea mai simplă structură chimică şi este extrem de toxic. El se găseşte în cantităţi mici în natură şi poate fi obţinut industrial prin procesul de distilare a lemnului sau din gaz de sinteză. În stare lichidă, alcoolul metilic este incolor, foarte inflamabil, cu miros pătrunzător şi gust neplăcut. Pe măsură ce metanolul este purificat prin distilări succesive, el devine mai plăcut la gust, fapt ce creşte riscul de consum accidental sau deliberat.

Comments are closed.

Adauga un comentariu