Local

Investiții de milioane de euro în comuna Belcești! Lista proiectelor demarate în localitatea ieşeană – FOTO

Publicat: 16 sept. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Investiții de milioane de euro în comuna Belcești Lista proiectelor demarate în localitatea ieşeană - FOTO
Constantin Ciobănița. primar comuna Belcești

Investiții masive de milioane de euro, au fost realizate într-o comună din județul Iași, Belcești, una dintre cele mai mari comune ale județului cu 11 555 de locuitori, a beneficiat de mai multe proiecte de anvergură, de când la conducerea administrației locale, este Constantin Ciobăniţa, primarul acestei localități.

Astfel sute de copii din comună au beneficiat de condiții moderne pentru desfășurarea actului şcolar, prin construcția a două școli noi în satul Ulmi, Tansa și extindere și modernizare școala Ruși. Însă cel mai mare proiect este Campusul Școlar de 14,5 milioane lei, unic în Moldova. Acest campus cuprinde o clădire cu săli de curs, un bloc de garsoniere pentru cadre didactice, ateliere de lucru, clădire after school, cantină și camere de locuit pentru elevii din comună și cei din localitățile limitrofe, cu toate dotările necesare.

O altă investiție importantă a fost și aducțiunea de apă curentă în satul Ulmi și Liteni de peste 150000 euro precum și modernizarea iluminatului stradal în toată comună.

În ceea ce privește infrastructura rutieră au fost implementate două proiecte cu finanțare europeană prin asfaltarea a 12 km de drumuri comunale în valoare de 2,2 milioane euro. În același timp, din resurse bugetare au mai fost afaltate și betonate 14 km drumuri sătești și comunale.
Tot prin fonduri europene se lucrează la o piață modernă agroalimentară în valoare de 150 000 euro și a unei grădinițe în satul Liteni de peste 100 000 euro. Din resurse bugetare se aproprie de finalizare o grădiniță în centrul comunei, în valoare de 100 000 euro.
A mai fost implementat un proiect de extindere a canalizării pe 12,5 km în valoare de 1 milion euro.

Dintr-o clădire veche, printr-un proiect cu finanțare europeană a fost amenajat corp B primărie, având o valoare de 200 000 euro.
În continuare va prinde contur o Casă de Cultură și o Bază Sportivă cu toate dotările necesare.

Cel mai mare proiect de aducțiune gaze naturale cu finanțare europeană, pe o lungime de 86 km, în valoare de peste 20 milioane de euro, va prinde contur într-o perioadă imediată.

Din fonduri de la buget, mai sunt proiecte în lucru, pentru asfaltare și betonare a 25 km de dumuri sătești și comunale.
Prin fonduri europene va fi construit un aşezământ social în valoare de 1 milion euro. Vor continua lucrările de extindere a canalizării și aducțiunii cu apă curentă, precum și extinderea rețelei electrice, acolo unde au fost construite case noi.
Și nu în ultimul rând, pentru cei mici, un parc de recreere și joacă, în valoare de 50 000 de euro.

Comments are closed.

Adauga un comentariu