Actualitate

Joe Biden declara că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2. Acum neagă: „Afirmaţiile sunt ridicole” – VIDEO

Publicat: 28 sept. 2022
_____ Vizualizări 2 Comentarii
Joe Biden declara că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2. Acum neagă Afirmaţiile sunt ridicole - VIDEO
Joe Biden declara că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2

Un videoclip ceva mai vechi face furori pe rețelele de socializare. Președintele SUA, Joe Biden, declară pentru presă că SUA va sabota proiectul Nord Stream 2, chiar dacă acesta e administrat de Germania. Videoclipul a devenit popular după ce gazoductul Nord Stream 1 a fost sabotat ieri, fiind înregistrate mai multe scurgeri.

„Vă asigur că vom putea face asta”, spunea Joe Biden.

Rusia a somat Statele Unite să răspundă dacă au atacat gazoductele ruso-germane din Marea Baltică

Rusia a somat Statele Unite să răspundă dacă au atacat gazoductele ruso-germane din Marea Baltică, amintind că preşedintele Joe Biden a ameninţat în trecut cu oprirea proiectului Nord Stream 2.

„Preşedintele american este obligat să răspundă la întrebarea dacă Statele Unite au dat curs ameninţării”, a declarat Maria Zaharova, conform cotidianului Le Monde, referindu-se la declaraţii făcute de liderul de la Casa Albă în luna februarie.

Statele Unite consideră „ridicole” sugestiile Rusiei

Administraţia Joe Biden a catalogat, astăzi după-amiază, drept „ridicole” sugestiile Moscovei privind implicarea Statelor Unite în atacurile asupra gazoductelor Nord Stream 1 şi 2, care fac legătura între Rusia şi Germania prin Marea Baltică.

„Afirmaţiile sunt ridicole. Ştim cu toţii că Rusia are o istorie îndelungată în răspândirea dezinformării şi face şi acum acelaşi lucru”, a declarat Adrienne Watson, un purtător de cuvânt al Consiliului pentru Securitate Naţională de la Casa Albă, citată de cotidianul Le Monde.

De asemenea, administraţia SUA a anunţat, marţi seară, că este pregătită să le ofere susţinere partenerilor europeni în anchetarea fisurilor la gazoductele din Marea Baltică, pe fondul suspiciunilor privind acte de sabotaj atribuite Rusiei.

Comentarii
Adauga un comentariu