Prima pagină » Actualitate » Marele pas în sănătate la Iași! (P)
Marele pas în sănătate la Iași! (P)

Marele pas în sănătate la Iași! (P)

20 apr. 2024, 14:44,
BZI.ro, în Actualitate

Deputatul ieșean Silviu Macovei a fost prezent astăzi la lansarea lucrărilor pentru noul Spital Regional de Urgență, un proiect mult așteptat nu doar de ieșeni, ci de milioane de români din Nord Estul țării!

Alături de Ministrul sănătății, Alexandru Rafila și Bogdan Cojocaru (fost prefect al județului Iași și viitor președinte al CJ Iași), deputatul Silviu Macovei și-a manifestat bucuria pentru că, în sfârșit, după mulți ani de tergiversări, guvernul PSD condus de Marcel Ciolacu a demarat lucrările la SRU. „Astăzi marcăm un moment istoric pentru sănătatea din regiunea noastră începerea lucrărilor 𝐥𝐚 𝐒𝐩𝐢𝐭𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐑𝐞𝐠𝐢𝐨𝐧𝐚𝐥 𝐝𝐞 Urgență Iași! După ani de pregătire și discuții, Guvernul Ciolacu demonstrează angajamentul față de îmbunătățirea condițiilor de sănătate pentru toți cetățenii. Această inițiativă care a început cu discuții acum două decenii, prinde acum viață!” a spus Silviu Macovei chiar pe șantierul SRU.

Investiția totală depășește 𝟏, 𝟓 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐫𝐝𝐞 𝐝𝐞 𝐞𝐮𝐫𝐨, asigurată prin fonduri europene – PNRR, bugetul național și împrumuturi de la Banca Europeană de Investiții. Spitalul va avea între 850 și 1000 de paturi și 20 de săli de operație, pregătindu-se să devină cel mai mare spital regional din țară și centrul principal pentru îngrijirea pacienților critici și a cazurilor complexe din Nord-Estul României.

Deputatul Silviu Macovei a ținut să mulțumească tuturor ieșenilor pentru sprijinul public ce a condus la rezultatul pozitiv de astăzi: „Scopul nostru este clar: să oferim servicii medicale de top, să salvăm vieți și să asigurăm un mediu de îngrijire modern și eficient. Finalizarea este prevăzută pentru 2027, iar acest proiect va transforma radical accesul la servicii de sănătate de înaltă calitate în regiunea noastră. Mulțumim fiecăruia dintre dumneavoastră pentru sprijin și încredere! Vă invităm să rămâneți alături de noi în această călătorie pentru Iași și întreaga regiune!”.

Comments are closed.