Prima pagină » Actualitate » Masacru în Canada unde zeci de persoane au fost ucise simultan – GALERIE FOTO

Masacru în Canada unde zeci de persoane au fost ucise simultan – GALERIE FOTO

05 sept. 2022, 07:43,
BZI.ro, în Actualitate

Cel puțin 10 persoane au fost ucise și alte 15 rănite într-un atac cu înjunghiere în provincia centrală Saskatchewan, într-un masacru din Canada, a declarat poliția. Atacurile au avut loc simultan în mai multe zone.

Nu este primul incident de acest fel. În 2020, în Canada a avut loc un atac armat.

Zeci de persoane au murit sau au fost rănite într-un masacru în Canada

Victimele au fost găsite în 13 locații din Națiunea Cree James Smith și din satul Weldon din apropiere. Așadar, zeci de persoane au murit sau au fost rănite în Canada. Doi suspecți numiți ca Damien Sanderson și Myles Sanderson sunt pe fugă  și sunt considerați înarmați și periculoși. Locuitorilor li s-a spus să se adăpostească, deoarece o ”vânătoare masivă” de oameni continuă într-o zonă geografică imensă.

„Nu părăsiți o locație sigură. Aveți grijă, nu permiteți altora să intre în reședința voastră”, a scris pe Twitter Poliția Regală Canadiană Montată (RCMP) din Saskatchewan.

Au fost amenajate puncte de control, polițiștii verificând identificarea călătorilor, iar șoferii au fost îndemnați să nu se opună controalelor de acest tip. A fost declarată stare de urgență în Națiunea Cree James Smith – o comunitate indigenă cu aproximativ 2.000 de locuitori la nord-est de Weldon, unde locuiesc aproximativ 200 de oameni.

Și o alertă de persoană periculoasă a fost trimisă către toate telefoanele mobile din provinciile Saskatchewan, Manitoba și Alberta – o regiune enormă aproape jumătate din dimensiunea Europei. Este unul dintre cele mai mortale acte de violență în masă pe care Canada le-a văzut vreodată. Prim-ministrul Justin Trudeau a descris atacul pe Twitter drept „îngrozitor și sfâșietor”.

Ar putea fi mai mult de 15 persoane înjunghiate în Canada

La un briefing de presă duminică seara, poliția a spus că ar putea fi mai mulți răniți decât cei 15 despre care știau deja, care s-au dus la spital. Rhonda Blackmore, ofițer comandant al RCMP din Saskatchewan, a spus că unele persoane ar fi putut fi vizate de cei doi suspecți, în timp ce se crede că alții au fost „atacați aleatoriu”. Relația dintre Damien Sanderson, 31 de ani, și Myles Sanderson, 30 de ani, este neclară, iar autoritățile nu au oferit până acum alte detalii. Primul apel de urgență a fost făcut poliției la 05:40, ora locală, duminică dimineața, în capitala provinciei Regina, la aproximativ 280 km (173 mile) sud de Weldon, a spus doamna Blackmore.  Aceasta a fost urmată rapid de multe alte apeluri la ajutor, dezvoltându-se într-un „eveniment cu desfășurare rapidă”.  Suspecții au fost văzuți ultima dată de membri ai publicului în Regina, în jurul orei prânzului, duminică și ar putut să călătorească cu un Nissan Rogue de culoare neagră, a spus ea.

„Sunt considerați înarmați și periculoși… Dacă vedeți suspecții sau vehiculul lor, nu vă apropiați de ei, părăsiți imediat zona și sunați la 911”.

Diane Shier, a spus că vecinul ei, un bărbat care locuia cu nepotul său, a fost ucis, a informat ziarul Globe and Mail. Așadar, în Canada a fost un masacru care a dus la decesul a cel puțin 10 persoane și rănirea a cel puțin 15 cetățeni. Vom vedea dacă poliția va prinde în timp util suspecții acestor fapte abominabile.

Comments are closed.