International

Noi restricţii Covid-19 în China. Mai multe instituţii au fost închise

Publicat: 19 iul. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Noi restricţii Covid-19 în China. Mai multe instituţii au fost închise
Comisia Națională de Sănătate a raportat marţi, 19 iulie, că au fost înregistrate 699 de noi infecții cu transmitere internă

În China, au apărut din nou restricţiile din cauza noilor cazuri de Covid-19. Astfel, mai multe locuri de divertisment, dar și unele grădinițe au fost închise în orașul portuar Tianjin, din nordul Chinei.

Potrivit surselor oficiale, oraşul Tianjin, având o populație de peste 12 milioane de locuitori, a raportat 11 cazuri luni, 18 iulie, după aproximativ o săptămână în care nu a înregistrat niciun caz.

Noi restricţii Covid-19 în China

Având în vedere noi cazuri apărute, China menține o politică „zero Covid”, impunând din nou restricţii în încercarea de a anihila focarele. Autorităţile din Tianjin au declarat luni, 18 iunie, că s-a ordonat închiderea mai multor locuri de divertisment în interior, cum ar fi săli de șah și baruri, în două districte cu un total de peste 2 milioane de locuitori, fără a preciza o dată pentru redeschiderea lor.

De asemenea, unul dintre districte a anunțat că a impus închiderea timp de trei zile a grădinițelor.

Comisia Națională de Sănătate a raportat marţi, 19 iulie, că pentru ziua precedentă, au fost înregistrate 699 de noi infecții cu transmitere internă, dintre care 199 au fost simptomatice și 500 asimptomatice. Totodată, este menţionat faptul că majoritatea cazurilor noi au fost descoperite în provincia nord-vestică Gansu și în regiunea sudică Guangxi.

În acest context, capitala provinciei Gansu, Lanzhou, a intrat de luni în izolare, în timpul căreia locuitorii pot părăsi gospodăria doar o singură dată pe zi pentru a face cumpărături. Şi orașul de coastă Beihai, care înregistrează în prezent peste 700 de cazuri, a devenit cel mai recent oraș turistic afectat de restricții de călătorie.

Centrul financiar Shanghai, care a raportat 23 de noi cazuri luni, a început marți, 19 iulie, testele în masă în multe dintre cele 16 districte ale sale, după o campanie de testare similară săptămâna trecută.

Explozia de cazuri Covid-19 în China

În acest context, reiterăm cum China a adoptat o atitudine fermă față de virus, aplicând campanii majore de screening, carantine obligatorie și izolări, imediat ce sunt înregistrate noi cazuri. Focarul din Anhui a izbucnit în contextul în care economia Chinei îşi revine încet în urma carantinei din Shanghai, care a fost ridicată la începutul lunii iulie, după câteva luni.

De asemenea, două localități din provincia estică Anhui, Sixian și Lingbil, au anunțat carantine care afectează aproximativ 1,7 milioane de persoane, care își pot părăsi locuințele doar pentru a fi testate. Televiziunea publică CCTV a difuzat imagini cu străzile goale din orașul Sixian în timpul weekend-ului, cu locuitorii care stau la coadă pentru a face al şaselea test PCR în câteva zile. Ministerul Sănătăţii a anunţat luni, 4 iulie, 287 de noi cazuri pozitive în Anhui, totalul fiind de peste 1.000 de cazuri înregistrate la nivelul provinciei în ultimele zile.

Wang Qingxian, guvernatorul provinciei, Wang Qingxian, a cerut autorităţilor să ”implementeze testarea rapidă”, precum şi carantina şi raportarea cazurilor cât mai curând posibil.

Acestea fiind spuse, această strategie a Chinei cântăreşte foarte mult în economia gigantului asiatic. Singura relaxare notabilă luată în ultimele săptămâni de autorităţile chineze a fost reducerearestricțiilor, în special a carantinei la sosirea în țară de la minimum 21 de zile, la 10 zile.

Adauga un comentariu