Titlurile zilei

Operație cu greutate la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași. O tânără de 220 de kilograme trebuie să nască pentru a cincea oară. Este o premieră pentru medicii din Iași și toată lumea stă cu sufletul la gură (EXCLUSIV)

Publicat: 25 aug. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Operație cu greutate la Maternitatea Cuza Vodă din Iași. O tânără de 220 de kilograme trebuie să nască pentru a cincea oară. Este o premieră pentru medicii din Iași și toată lumea stă cu sufletul la gură EXCLUSIV
La Maternitatea "Cuza Vodă" a ajuns o gravidă care cântărește aproximativ 220 de kilograme. Aceasta este o adevărată provocare pentru medicii ieșeni

Premieră la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași! O gravidă de aproximativ 220 de kilograme se chinuie să aducă pe lume cel de-al cincilea copil. Medicii de acolo spun că nu s-au mai confruntat cu o astfel de situație. Tânăra mamă are 37 de ani și urmează să nască prin cezariană. Intervenția chirurgicală va fi o adevărată provocare pentru întreaga echipă medicală

O ieșeancă de 37 de ani, care cântărește aproximativ 220 de kilograme, se pregătește să nască. Aceasta este o adevărată provocare pentru întreaga echipă medicală a meternității. Tânăra mamă este internată la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Iași de pe data de 23 august 2021. Medicii ieșeni recunosc că acest caz este în premieră în regiunea Moldovei. O echipă de 3 medici, chirurgi și anesteziști este în permanență alături de femeie și o supraveghează 24 din 24.

„Avem parte de o premieră la Spitalul Clinic de Obstretică și Ginecologie «Cuza Vodă». Este vorba despre o pacientă de 37 de ani, internată la noi, care urmează să nască. Premiera este că această femeie este cea mai mare gravidă pe care am avut-o. Cred că este o premieră atât în Moldova, cât și în țară. Aceasta cântărește aproximativ 220 de kilograme și este o provocare pentru întreaga echipă de medici a spitalului nostru.

Tânăra mamă este din județul Iași, este internată la noi de luni, 23 august 2021, și este sub supravegherea medicilor. O echipă de trei medici specialiști o monitorizează 24 de ore din 24. Nu va fi o intervenție simplă, însă specialiștii noștri sunt pregătiți, iar când vor considera că totul este bine, vor demara operația de cezariană”, a declarat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Iași.

Ieșeanca este la cea de-a cincea naștere

Pacienta care a uimit toți medicii mai are acasă încă patru copii. Toți au fost născuți natural. Acum, aceasta are nevoie de intervenție chirurgicală pentru a-l aduce pe lume pe cel de-al cincilea copil. Intervenția va fi extrem de complicată, având în vedere kilogramele, dar și afecțiunile de care suferă această pacientă. Femeia are diabet și hipertensiune arterială, acestea punându-i viața în pericol. Specialiștii de la maternitate spun că sunt pregătiți pentru orice situație și că totul va fi bine. Viitoarea mamă se află în săptămâna 39 și se așteaptă din clipă în clipă să se întâmple minunea.

„Pacienta este în săptămâna 39. Tânăra mamă mai are acasă patru copilași, aceasta a mai avut patru nașteri până în prezent. Toate au fost nașteri naturale, dar acum este nevoie de intervenție chirurgicală. Situația este cu atât mai complicată, cu cât aceasta prezintă comorbidități. Pacienta suferă de diabet și hipertensiune arterială. Din fericire, a ajuns pe mâna celor mai buni medici și la cea mai bună maternitate. Sperăm ca totul să decurgă bine și să se poată întoarce acasă la familie cât mai repede”, a precizat Robert Dâncă, managerul Spitalului Clinic de Obstretică și Ginecologie „Cuza Vodă”, Iași.

Un caz rar la aceeași maternitate

Amintim că în luna martie 2021, reporterii „BZI” au scris despre povestea unei tinere de 37 de ani care a devenit mamă a patru băieți sănătoși. A aflat la maternitate că este infectată cu coronavirus, dar surpriza cea mai mare a fost când a aflat că are patru copii în pântece, și nu trei, așa cum se aștepta. Medicii ieșeni au declarat că este un caz medical rar, iar femeia, de loc din Suceava, este o mamă eroină. Surprizele s-au ținut lanț pentru Liliana, proaspăt mămică de cvadrupleți, confirmată pozitiv cu coronavirus.

A născut pe 9 martie 2021 la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași și deși știa că va trebui să nască mai devreme, nu s-a așteptat nicio clipă la veștile primite. Cu stres și emoții, a intrat în sala de operație la doar 34 de săptămâni de sarcină și acolo s-a petrecut minunea. Femeia de 37 de ani, din județul Suceava, a rămas surprinsă când a observat că a apărut și cel de-al patrulea băiețel, după ce în tot acest timp s-a așteptat la tripleți. Alexandru, Robert, Lucian și Luca („surpriza”) au fost numele alese de mamă.

O ieșeancă a născut tripleți având un singur ovar

În edițiile anterioare ale cotidianului „BZI” a fost prezentat un caz inedit care a avut loc la aceeași maternitate. Pe data de 16 iunie 2021, în plină pandemie de coronavirus, o mamă a adus pe lume trei băieți frumoși și sănătoși. A fost un adevărat miracol, deoarece femeia care a născut avea un singur ovar. Medicii de la Maternitatea „Cuza Vodă” din Iași spun că este un miracol faptul că femeia a reușit să obțină o sarcină multiplă deși avea un singur ovar.

Ba mai mult, nu existau informații despre membri ai familiei care ar fi avut tripleți sau gemeni. Pentru că s-au născut la 36 de săptămâni, mai devreme decât termenul normal, 39 de săptămâni, tripleții au fost internați la Secția de neonatologie. Imediat au luat în greutate și au putut părăsi maternitatea. Când s-au născut, tripleții aveau o greutate de 2.050, 2.130 și 2.290 de grame. Tânăra mămică nu se afla la prima naștere.

Adauga un comentariu