Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Eu sunt absolut convins că soluția pentru finanțarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş o reprezintă fondurile europene

Publicat: 08 iul. 2021
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă, președintele PMP Iași susţine, într-o postare publicată pe o reţea de socializare faptul că sursa finanțării Autostrăzii Iași – Tg. Mureș ar putea fi fondurile europene. City managerul Iașului susţine, într-un argument pentru afirmaţia de mai sus că cei din Comisia Europeană a aprobat programul îmbunătăţit intitulat Mecanismul pentru interconectarea Europei.

Iniţiatorul legii privind construcţia Autostrăzii A8 a mai menţionat faptul că Uniunea Europeană a aprobat alocarea a 30 de miliarde de euro pentru proiecte de infrastructură:

Eu sunt absolut convins că soluția pentru finanțarea Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş o reprezintă fondurile europene. Ieri, Comisia Europeană a aprobat programul îmbunătățit „Mecanismul pentru interconectarea Europei”. Pe scurt, 30 de miliarde euro pentru proiecte de infrastructură care conectează regiunile UE, pentru perioada 2021-2027.
Circa 10 miliarde de euro alocate proiectelor de transport transfrontaliere vor proveni din Fondul de coeziune și vor sprijini țările din Uniune să finalizeze conexiunile de transport despre care s-a stabilit anterior că lipsesc. Ceea ce s-a întâmplat și cu Autostrada Iași – Tg. Mureș, prinsă și în rețeaua TEN-T în 2012. Prin acest program, rețelele transeuroepene de transport vor avea prioritate, mai ales în ceea ce privește verigile lipsă de transport.

Și aici nu este nimeni care să nu știe faimoasa hartă cu autostrăzile din Europa și lipsa acestora din Moldova. Poate afirma cineva că în Regiunea Moldovei există autostrăzi și că nu trebuie să fim prioritatea României la investițiile în infrastructură?
Bani există, trebuie să mai fie doar voință și chef de muncă. Dacă nici de această dată nu se va rezolva nimic, este foarte clar pentru mine că nu se dorește ca această autostradă să existe. a conchis președintele PMP Iași, Petru Movilă.

Comments are closed.

Adauga un comentariu