Prima pagină » Local » Petru Movilă, președintele executiv PMP Iași: „Au mințit cu bună știință pe banii ieșenilor!”
Petru Movilă, președintele executiv PMP Iași:

Petru Movilă, președintele executiv PMP Iași: „Au mințit cu bună știință pe banii ieșenilor!”

29 mart. 2022, 18:04,
BZI.ro, în Local

Petru Movilă, președintele executiv PMP Iași, mesaj cu privire la spitalul mobil de la Lețcani. Acesta susține că Maricel Popa a achiziționat cu mare „circ” unitatea mobilă, împreună cu directorul Euronest, Alina Popa.

„Am spus, de la începutul anului 2020, că spitalul mobil de la Lețcani, achiziționat cu mare circ de către Maricel Popa, președintele Consiliului Județean de la acea vreme, împreună cu directorul Euronest, Alina Popa, este o mare țeapă, pe banii ieșenilor.
Faptul că nu se putea deconta din fonduri europene era foarte clar, negru pe alb, scris în ghidul solicitantului. Am atras atenția asupra acestui detaliu, de atunci, strict din dorința de a nu vedea 13 milioane euro aruncați pe apa sâmbetei. Subliniez: 13 milioane de euro din banii ieșenilor.
Astăzi vedem că instanța a admis faptul că avem un prejudiciu de 67 milioane lei, adică valoarea integrală a achiziției. Nu este nicio bucurie. Dimpotrivă, pentru că tot ieșenii sunt cei care plătesc.
Cer să știu cine se face vinovat de o astfel de prostie, dar mai ales cum se va recupera prejudiciul stabilit de Curtea de Conturi și confirmat de instanță.
Spitalul mobil a fost o decizie bună, aplicată și gândită prost de la început la sfârșit”, a transmis Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Comments are closed.