Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Au fost aprobați indicatorii pentru primii kilometri de autostradă din Moldova

Publicat: 25 mai 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă președintele PMP Iași Au fost aprobați indicatorii pentru primii kilometri de autostradă din Moldova
Petru Movilă a explicat că autostrada va fi alcătuită din 3 loturi distincte

Petru Movilă, președintele Partidului Mișcarea Populară, a transmis astăzi, 25 mai, un mesaj, pe pagina sa de Facebook, cu privire la primii kilometri de autostradă pentru județul Iași, care au fost aprobați în ședința de guvern de astăzi.

„Primii kilometri de autostradă în județul Iași, datorită faptului că indicatorii tehnico-economici ai autostrăzii Bacău – Paşcani, parte din viitoarea A7, au fost aprobaţi în şedinţa de Guvern de astăzi, lucru pe care l-am anunțat de aproape 2 săptămâni. Tronsonul de autostradă este împărțit în 3 segmente, Mircesti-Pascani(28 km), Saucești-Trifești( 30 km) si Trifești-Gherăiești (19 km).

Valoarea este de aproximativ 8 miliarde lei, iar 30 de luni este termenul pentru a construi aceasta portiune de autostradă lungă de 77 kilometri”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Petru Movilă a explicat că autostrada va fi alcătuită din 3 loturi distincte

Autostrada Bacău – Paşcani va fi alcătuită din 3 loturi distincte, respectiv Săuceşti – Trifeşti (30 kilometri), Trifeşti – Gherăieşti (18,99 kilometri) şi Mirceşti – Paşcani (28 kilometri), 112 poduri, pasaje si viaducte. Se estimează un trafic de 50000 mașini zilnic.

Continuitatea și seriozitatea cu care este abordat acest proiect, arată că se poate și că foarte repede trebuie să prindă contur și proiectul Autostrăzii A8, Ungheni-Iasi-Tg. Mureș.

Petru Movilă, președintele PMP Iași, răspuns la întrebarea „De ce trebuie autostradă până la Iași?”

Președintele Partidului Mișcarea Populară Iași, Petru Movilă, a răspuns în urmă cu două zile la o serie de întrebări cu privire la investițiile Iașului, care sunt considerate absurde.

„De ce trebuie autostradă până la Iaşi? Dar ce vrem să facem la Iaşi?

Două întrebări absurde ascultate zilele acestea într-o dezbatere la un ziar naţional. Revoltătoare a fost şi remarcă faptului că singurul eveniment pentru care cineva poate ajunge la Iaşi este Sf. Parascheva. Trecând peste faptul că sunt iniţiatorul legii pentru construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, A8, mi se pare sfidătoare declaraţia, în primul rând, în calitate de ieşean – locuitor al unui judeţ care tocmai a depăşit un milion de locuitori.

Probabil din cauza acestei mentalităţi ne chinuim de peste 10 ani să facem o autostradă care să conecteze Iaşiul şi mai ales o regiune de 4 milioane de locuitori de restul ţării.
De peste 10 ani ne cerem drepturile în faţa bucureştenilor, a clujenilor, timişorenilor şi a altor judeţe care au fost considerate prioritare de către cei care nu au mai călcat la noi de ani de zile. A8 este necesară pentru a ne da dreptul la dezvoltare, în cea mai săracă regiune a țării.

Şi dacă fără o astfel de conexiune am ajuns astăzi unde suntem, închipuiţi-vă ce ar deveni Iaşiul cu un acces facil la restul ţării şi apoi spre Uniunea Europeană. Tuturor celor care fac astfel de afirmaţii eu le fac o invitaţie la Iaşi, dar cu trenul său cu maşina. Şi abia apoi mai discutăm dacă A8 trebuie sau nu trebuie făcută”, a transmis președintele PMP Iași, Petru Movilă.

Comments are closed.

Adauga un comentariu