Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Autostrada A8, traseu stabilit!”

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă președintele PMP Iași Autostrada A8 traseu stabilit
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Petru Movilă, președintele PMP Iași a transmis un mesaj cu privire la Autostrada A8. Acesta a participat la o ședință organizată de Primăria Municipiului Iași pentru a stabili traseului final al Centurii de Nord a Municipiului Iași, parte din Autostrada A8.

„Autostrada #A8, traseu stabilit!
Astăzi am participat la şedinţa organizată de Primăria Municipiului Iași, împreună cu Consiliul Județean Iași, pentru stabilirea traseului final al Centurii de Nord a Municipiului Iași, parte din Autostrada A8.
Cel mai important este faptul că toţi factorii implicaţi au căzut de comun acord asupra variantei de traseu. Soluţia agreată a fost cea care ocoleşte cel mai mult zonele populate, respectiv traseul albastru de pe hartă, care trece prin Leţcani, Rediu, Popricani şi Golăieşti.
Întâlnirea de astăzi a fost una foarte bună pentru că în toate şedințele tehnice la care am participat, organizate de CNAIR, de fiecare dată discuţiile stagnau din cauză că pe tronsonul Leţcani-Golăieşti existau cinci variante de traseu”, a transmis Petru Movilă.

Petru Movilă: „Atunci când există consens politic, întotdeuna se găsesc soluţiile potrivite”

De asemenea, Petru Movilă, președintele PMP Iași susține că legătura dintre Centura de Nord și Municipiul Iași se va face prin nodul rutier din zona localităţii Breazu. Acesta a spus că Bulevardul C.A Rosetti va fi lărgit la patru benzi pentru a permite fluxul crescut de autovehicule

„De asemenea, legătura dintre Centura de Nord și Municipiul Iași se va face prin nodul rutier din zona localităţii Breazu, între centura de nord şi DJ Iaşi-Movileni, ieşirea prin Bdul Copou precum şi prin DN24, nod rutier în zona localităţii Vulturi şi Vânători, cu ieşire din Iaşi prin C. A. Rosetti şi şoseaua Ştefan cel Mare. Bdul C.A Rosetti va fi lărgit la patru benzi pentru a permite fluxul crescut de autovehicule.

Concluzia este una simplă: atunci când există consens politic, întotdeuna se găsesc soluţiile potrivite” , a mai spus președintele PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu