Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Cer public demisia șefului AFM și rambursarea integrală a banilor, de către Blue Air”

Publicat: 16 sept. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă președintele PMP Iași Cer public demisia șefului AFM și rambursarea integrală a banilor de către Blue Air
Petru Movilă, președintele PMP Iași: „Cer public demisia șefului AFM și rambursarea integrală a banilor, de către Blue Air"

Petru Movilă, președintele PMP Iași, a transmis un mesaj cu privire la situația provocată de Blue Air. Acesta stsține că Ministerul Transporturilor, al Finanțelor și al Mediului au știut ce se întâmplă la Blue Air, pas cu pas.

„Ministerul Transporturilor, al Finanțelor și al Mediului. 3 ministere care au știut ce se întâmplă la Blue Air, pas cu pas. Primele două pentru că au avut reprezentanţi în Consiliul de Administrație al Blue Air iar al treilea pentru că datoria de 28 milioane de lei era, indirect, prin AFM, către ei.

Au știut și de datorii și de discuțiile dintre toate părțile implicate, dar și de faptul că, la un moment dat, lucrurile se vor împotmoli.
Vina pentru faptul că mii de români au rămas împrăștiați prin toate colțurile lumii este comună.
Ministerul Mediului spune că nu este vina lor și că demersurile de poprire a conturilor a fost strict decizia AFM. Ceea ce este o aberație. Cum adică tu, AFM, să iei o astfel de decizie fără să te consulți cu responsabilul direct, Ministerul Mediului? Mai ales când știi că o astfel de decizie are niște repercusiuni care pot afecta mii de oameni și credibilitatea României pe plan internațional”, a transmis Petru Movilă.

Petru Movilă: „Cer public demisia șefului AFM și rambursarea integrală a banilor, de către Blue Air”

De asemenea, președintele PMP Iași este de părere că AFM va fi țapul ispășitor. Petru Movilă cere public demisia șefului AFM și rambursarea integrală a banilor, de către Blue Air, tuturor românilor și companiilor păgubite de o asemenea decizie iresponsabilă.

„Probabil AFM va fi țapul ispășitor.
Și în Ministerul Transporturilor se știa situația de ceva timp. Cei care astăzi arată cu degetul se spală pe mâini și deturnează atenția de la problema care le-a fost adusă în atenție din 2021, din vară, deci cu cel puțin 12 luni înainte ca Blue Air să lase românii în aer. Au așteptat să li se termine mandatul, ca să scape de problemă. Și acum se miră, la televizor, de ce a făcut Blue Air.
Cert este că cineva trebuia să îi cheme la discuții și să caute soluții de eșalonare a datoriilor companiei. Din nou.

Blue Air are atât de multe bube, că nici nu știi pe care să o spui prima. Au acumulat datorii de ani de zile și apoi și-au luat jucăriile și au plecat acasă, fără să îi intereseze consecințele. Sfidător, acum vin și ridică din umeri și spun că nu sunt bani de despăgubiri.

Cer public demisia șefului AFM și rambursarea integrală a banilor, de către Blue Air, tuturor românilor și companiilor păgubite de o asemenea decizie iresponsabilă.
Toți știau și nu au spus nimic. Culpă comună”, a transmis Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu