Prima pagină » Actualitate » Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, despre calea de acces dinspre municipiu spre Aeroportul Internațional Iași: „Propunerea mea a prins contur”
Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, despre calea de acces dinspre municipiu spre Aeroportul Internațional Iași: „Propunerea mea a prins contur”

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, despre calea de acces dinspre municipiu spre Aeroportul Internațional Iași: „Propunerea mea a prins contur”

04 feb. 2023, 12:00,
BZI.ro, în Actualitate

Petru Movilă, președintele PMP Iași a transmis că propunerea pentru proiectul de infrastructură, și anume o cale de acces modernă dinspre Municipiul Iași spre aeroport, a prins contur.

„Astăzi propunerea mea a prins contur, după ce acest traseu a fost contractat la proiectare si elaborarea documentatiei tehnico-economice de către Consiliul Județean Iași.
E bine când vezi că soluțiile noastre devin realitate!”, transmite Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Petru Movilă: „Drum cu sens unic, două benzi pe sens”

Președintele PMP Iași susținea că soluția de acces spre Aeroportul Iași este un drum cu sens unic, două benzi pe sens. Mai precis, din sensul giratoriu de la Ciric 2 să avem sens unic spre Aeroport cu două benzi pe sens și realizarea conexiunii spre DJ 282G, Iași – Aroneanu.

„Drum cu sens unic, două benzi pe sens. Este soluția de acces spre Aeroportul Iași lansată public în 2020 de către mine către fosta conducere a CJ Iași.
Soluția este ca din sensul giratoriu de la Ciric 2 să avem sens unic spre Aeroport cu două benzi pe sens și realizarea conexiunii spre DJ 282G, Iași – Aroneanu. Cele două benzi pe sens de la Ciric 2 înspre Aroneanu ar permite accesul facil spre aeroport pentru autobuze, tiruri, alte mașini cu gabarit mare precum și autoturisme.
Ieșirea spre Aroneanu va permite conexiunea spre viitorul tronson de autostradă pe lungimea de la Spitalul Regional de Urgență spre Lețcani sau pe DJ249 spre Tomești.
Practic, prin decizia de astăzi a Consiliul Județean Iași se lansează acest proiect, un proiect de infrastructură important, o cale de acces modernă dinspre Municipiul Iași spre Aeroport”, a transmis Petru Movilă.

Comments are closed.