Local

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, despre războiul din Ucraina: „Băsescu l-a citit din prima pe Putin”

Publicat: 25 feb. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă preşedintele PMP Iaşi despre războiul din Ucraina Băsescu l-a citit din prima pe Putin
Petru Movilă, președintele PMP Iași, a avut o intervenție în ceea ce privește războiul din Ucraina

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară din Iaşi, Petru Movilă, a transmis în urmă cu scurt timp faptul că Traian Băsescu a fost singurul lider european care a şi-a dat seama de intenţiile lui Vladimir Putin.

„Băsescu l-a citit din prima pe Putin. Dintre toți liderii europeni, și-a dat seama ce aspirații și dorințe are Putin, referitor la refacerea URSS și controlul Mării Negre. Controlul țărilor slave din Europa, Belarus și Ucraina este doar începutul.
În ceea ce privește țările turco-tătare, Kazahstan, Turkmenistan și celelalte, e mai complicat, luând în calcul influența majoră a lui Erdogan, implicit a Turciei. Georgia, Azerbaijan și Armenia au o situație specială în relația cu NATO și UE. Să nu uităm că Putin are câte un cap de pod în Osetia, Nagorno-Karabah, ca și în Transnistria de altfel, putând stimula în orice moment, orice tip de acțiune dorește.
Din păcate, profețiile lui Traian Băsescu se adeveresc. Cu toată opoziția avută se vede clar că intuiția și deciziile lui au fost mai mult decât salvatoare pentru România.
Suntem tara membră NATO, într-o structură militară ce ne poate asigura apărarea. O situație foarte importantă și de încredere pentru România, de liniște pentru români.
Cu toate disfuncționalitățile din relațiile româno-ucrainiene, Ucraina trebuie sprijinită pentru a rămâne o țară liberă în granițele ei”, a transmis Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu