Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași: Întotdeauna Legea pentru Autostrada A8 a avut termene clare!

Publicat: 23 oct. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă președintele PMP Iași Întotdeauna Legea pentru Autostrada A8 a avut termene clare
Petru Movilă, președintele PMP Iași

De la bun început, de când am depus proiectul de lege la Parlament, construcţia Autostrăzii A8 A AVUT TERMENE CLARE. Cel stipulat de mine, a fost de 4 ani de la adoptare, cu începerea demersurilor în 30 de zile. Adică, până în 2024 puteam circula decent până la Tg. Mureş. Ulterior, aceiaşi oameni care astăzi se bat cu pumnii în piept şi arată ce multă muncă au făcut pentru Iaşi, au scos acel articol, la comisii. După ceva vreme, şi-au dat seama că au greşit şi au repus pe tapet acelaşi termen de 4 ani de zile, 2024. De câteva zile, mulţi parlamentari, pentru a-şi ascunde incapacitatea de a mişca ceva pentru acest proiect, se laudă cu o mare măgărie: au amânat construcţia până în 2030, dar au îmbrăcat frumos vestea neputinţei lor: acum Autostrada A8 are termene clare! Bun la ceva şi marketingul…

Toată mascarada asta, cu termene clare, etc, etc este o insultă pentru ieşeni. Neputinţa lor, celor care sunt la guvernare din 2012 în prezent, (PSD, PNL, USR au avut rând pe rând miniştri la Transporturi) de a face pentru noi, a fost ascunsă în spatele unui discurs demagogic, cu „am pus termene clare”. Modul în care mint şi distorsionează adevărul pentru a ascunde faptul că nu au făcut nimic, dar nimic, pentru acest proiect este sfidător şi absolut revoltătoare. Ascund o amânare de 9 cu o tâmpenie. Când am atras atenţia asupra marii lor realizări, de amânare a termenelor din 2024 până în 2030, am constat că mulţi parlamentari de Iaşi nici nu ştiu ce au votat.

Termenele clare au fost de la început. Munca nu a făcut-o nimeni, ci din când în când au dat un comunicat, au mai făcut o postare, şi au votat în unanimitate amânarea construcţiei cu 9 ani.

Ataşez forma iniţială a legii pe care am iniţiat-o, cu tot cu termenele clare, mai jos.

Comments are closed.

Adauga un comentariu