Local

Petru Movilă, președintele PMP Iaşi: „Prioritatea începutului de an este aprobarea bugetului pe 2022”

Publicat: 04 ian. 2022
Petru Movilă face un anunț important pentru ieșeni

Petru Movilă, preşedintele Partidului Mişcarea Populara Iaşi, a transmis astăzi, 4 ianuarie 2022, faptul că principala prioritate a debutului noului an este aprobarea bugetului.

„Prioritatea începutului de an este aprobarea bugetului pe 2022. Acesta trebuie să fie rezultatul unei dezbateri, oamenii trebuie să se implice, alături de autorități, pentru a ști exact care sunt prioritățile comunității și pentru ca investițiile să fie direcționate corect, în funcție de aceste priorități.

Sunt și proiecte care nu se află în atribuțiile Primăriei Iași, dar care au o deosebită importanță pentru oraș. De exemplu, Spitalul Regional de Urgență, șoseaua de centură pentru trafic ușor, șoseaua de centură, o nouă clădire pentru Filarmonică… Toate aceste proiecte sunt în responsabilitatea unor instituții naționale, a unor ministere care trebuie să aloce bani pentru ele și să îi trimită către Primăria Iași. Sumele vor fi prinse în bugetul pe 2022 pentru ca proiectele să aibă fonduri asigurate.

În anul 2022, încep să fie folosiți banii alocați prin Planul Național de Redresare și Reziliență. De aceste fonduri depind proiecte importante pentru Iași, pentru Moldova: capetele Autostrăzii Unirii (Tg. Mureș-Miercurea Nirajului și Leghin-Moțca), Autostrada 7 (Siret-Bacău-Focșani), Spitalul de Boli Cardiovasculare de la Miroslava. Mai sunt și celelalte fonduri europene pe care România le poate atrage în exercițiul bugetar european, până în 2027.

Vorbim de peste 150 de miliarde de euro pentru România, bani de la bugetul de stat, din PNRR și din alte fonduri europene. Acești bani trebuie să ajungă și la comunitățile locale pentru o dezvoltare echilibrată și pentru a elimina decalajele dintre regiuni. Pentru ca ordonatorii de credite, principali și secundari, să nu rateze startul acestor proiecte importante, bugetele trebuie să fie gata până la sfârșitul lunii ianuarie”, a transmis preşedintele PMP Iaşi, Petru Movilă.
Comments are closed.

Adauga un comentariu