Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași, răspuns la întrebarea „De ce trebuie autostradă până la Iași?”

Publicat: 23 mai 2022
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Președintele Partidului Mișcarea Populară Iași, Petru Movilă, a răspuns astăzi, 23 mai 2022, la o serie de întrebări cu privire la investițiile Iașului, care sunt considerate absurde.

„De ce trebuie autostradă până la Iaşi? Dar ce vrem să facem la Iaşi?

Două întrebări absurde ascultate zilele acestea într-o dezbatere la un ziar naţional. Revoltătoare a fost şi remarcă faptului că singurul eveniment pentru care cineva poate ajunge la Iaşi este Sf. Parascheva. Trecând peste faptul că sunt iniţiatorul legii pentru construcţia Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş, A8, mi se pare sfidătoare declaraţia, în primul rând, în calitate de ieşean – locuitor al unui judeţ care tocmai a depăşit un milion de locuitori.

Probabil din cauza acestei mentalităţi ne chinuim de peste 10 ani să facem o autostradă care să conecteze Iaşiul şi mai ales o regiune de 4 milioane de locuitori de restul ţării.
De peste 10 ani ne cerem drepturile în faţa bucureştenilor, a clujenilor, timişorenilor şi a altor judeţe care au fost considerate prioritare de către cei care nu au mai călcat la noi de ani de zile. A8 este necesară pentru a ne da dreptul la dezvoltare, în cea mai săracă regiune a țării.

Şi dacă fără o astfel de conexiune am ajuns astăzi unde suntem, închipuiţi-vă ce ar deveni Iaşiul cu un acces facil la restul ţării şi apoi spre Uniunea Europeană. Tuturor celor care fac astfel de afirmaţii eu le fac o invitaţie la Iaşi, dar cu trenul său cu maşina. Şi abia apoi mai discutăm dacă A8 trebuie sau nu trebuie făcută”, a transmis președintele PMP Iași, Petru Movilă.
Comments are closed.

Adauga un comentariu