Actualitate

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi: „România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de PSD și PNL”

Publicat: 27 mai 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Petru Movilă preşedintele PMP Iaşi România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de PSD și PNL
Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi: „România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de PSD și PNL”

Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi, a transmis un mesaj pe rețelele de socializare prin care susține că doar din dobânzile împrumuturilor făcute de PSD și PNL se puteau majora salariile profesorilor.

Preşedintele PMP Iaşi susține că Guvernul este deranjat de faptul că profesorii fac grevă, în timp ce reprezentanții au „pierdut 5 miliarde Euro fonduri europene din exerciţiul financiar trecut, au îndatorat România cu sute de miliarde Euro și au blocat PNRR din cauza pensiilor speciale”

„România plătește bani grei pentru împrumuturile exorbitante făcute de PSD și PNL: doar din dobânzile acestor împrumuturi istorice se puteau majora salariile profesorilor!
Risipa banului public este adevăratul motiv pentru care partidele de la guvernare afirmă că nu există soluţii pentru majorarea salariilor profesorilor.
Cum să vii tu beneficiar al unei pensii speciale, exponent al unui guvern care o dată la şase luni mai înfiinţează o agenţie sau o autoritate pentru sinecurişti, şi să spui că nu există bani pentru majorarea salariilor profesorilor? O majorare cu 60%, aşa cum solicită profesorii, ar presupune 14,37 miliarde de lei pe an. Aplicându-se de acum, până la sfârşitul anului trebuie plătite 7,2 miliarde de lei.
Spre comparaţie, doar dobânzile la împrumuturile exorbitante făcute de PSD şi PNL în primele trei luni ale anului sunt de 9,1 miliarde lei.
Guvernul să mai taie din robinetul de bani aruncaţi pe fereastră şi să cheltuie cu cap banii românilor. Au pierdut 5 miliarde Euro fonduri europene din exerciţiul financiar trecut, au îndatorat România cu sute de miliarde Euro, au blocat PNRR din cauza pensiilor speciale, iar acum le bat obrazul profesorilor ca fac grevă şi-i tratează cu dispreţ inclusiv la negocieri.
Ciolacu uită că în 2020, în Parlament, PSD, a votat cu ambele mâini, majorarea pensiilor cu 40% şi majorarea salariilor profesorilor la nivelul grilei de salarizare din anul 2022. Când au ajuns la putere au uitat instant ce au votat”, transmite Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Comments are closed.

Adauga un comentariu