Local

Președintele executiv PMP, Petru Movilă, despre legea offshore: „De ce e importantă această lege?”

Publicat: 15 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele executiv PMP Petru Movilă despre legea offshore De ce e importantă această lege
Petru Movilă, președintele PMP Iași

Președintele executiv PMP, Petru Movilă, a vorbit astăzi, în cadrul unei emisiuni, despre legea offshore și despre cum aceasta ar putea fi votată, cu ușurință și rapiditate în Parlament, dacă s-ar dori cu adevărat acest lucru.

„În primul rând, ținând cont că legea offshore este un element de siguranță și securitate națională, dacă actuala majoritate parlamentară ar dori, în maximum două săptămâni de zile, legea offshore ar fi trecută prin Parlament, prin cele două Camere. Două principii fundamentale sunt predictibilitatea și stabilitatea legislativă, pentru că cei care au concesionat și exploatează sau vor să exploateze în offshore, în Marea Neagră, au spus foarte clar că au nevoie de o stabilitate și predictibilitate.

În planul doi, una dintre temele politice de campanie în 2018-2019, amintiți-vă că a fost valoarea revedenței pe care statul român să o primească, din exploatarea gazului și ce facilități vor primi aceste companii”, a afirmat Petru Movilă.

Petru Movilă, despre alimentarea gospodăriilor cu gaz românesc

Președintele executiv PMP Iași, Petru Movilă, a afirmat că petrochimia românească are șanse să revină prin utilizarea gazului la costuri foarte mici.

Pentru gazul românesc, au fost discuții foarte importante. Alimentarea cu gaz a gospodăriilor românești peste 70%, încă se alimenteaă în alte moduri decât cu gaz, este una dintre temele importante și pentru consumul intern de gaz, cred că statul român poate reglementa prețul ex-bursă, fie că vorbim de Bursa de Viena sau de Bursa de București.

De asemenea vorbim despre utilizarea gazului în bunăstarea  cetățenilor, pe lângă prima soluție, aceea în care CET-urile să fie transformate și modificate, și în același timp, modernizate, astfel încât să poată folosi gaz românesc și, nu în ultimul rând (…)  petrochimia românească are mari șanse să revină prin utilizarea gazului la costuri foarte mici”, a declarat Petru Movilă, pentru Realitatea.

Comments are closed.

Adauga un comentariu