Local

Președintele PMP Iași, Petru Movilă a participat la o ședință legată de traseul Autostrăzii A8

Publicat: 19 oct. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele PMP Iași Petru Movilă a participat la o ședință legată de traseul Autostrăzii A8
Președintele PMP Iași, Petru Movilă a participat la o ședință legată de traseul Autostrăzii A8

Președintele PMP Iași a participat miercuri la o ședință în care s-a stabilit traseul final al Centurii de Nord a Municipiului Iași, centură care face parte din Autostrada A8. Primăria Municipiului Iași împreună cu Consiliul Județean Iași au discutat despre soluții pentru amplasament. Oficialii au ajuns la concluzia că centura va ocoli zonele populate. City managerului municipiului Iași a dezvăluit că există soluții atunci când există și un consens politic pe marile proiecte pentru ieșeni:

 

” Astăzi (n.red. ieri, miercuri ) am participat la şedinţa organizată de Primăria Municipiului Iași, împreună cu Consiliul Județean Iași, pentru stabilirea traseului final al Centurii de Nord a Municipiului Iași, parte din Autostrada A8.  Cel mai important este faptul că toţi factorii implicaţi au căzut de comun acord asupra variantei de traseu. Soluţia agreată a fost cea care ocoleşte cel mai mult zonele populate, respectiv traseul albastru de pe hartă, care trece prin Leţcani, Rediu, Popricani şi Golăieşti.
Întâlnirea de astăzi a fost una foarte bună pentru că în toate şedințele tehnice la care am participat, organizate de CNAIR, de fiecare dată discuţiile stagnau din cauză că pe tronsonul Leţcani-Golăieşti existau cinci variante de traseu.
De asemenea, legătura dintre Centura de Nord și Municipiul Iași se va face prin nodul rutier din zona localităţii Breazu, între centura de nord şi DJ Iaşi-Movileni, ieşirea prin Bdul Copou precum şi prin DN24, nod rutier în zona localităţii Vulturi şi Vânători, cu ieşire din Iaşi prin C. A. Rosetti şi şoseaua Ştefan cel Mare. Bdul C.A Rosetti va fi lărgit la patru benzi pentru a permite fluxul crescut de autovehicule.  Concluzia este una simplă: atunci când există consens politic, întotdeuna se găsesc soluţiile potrivite.” a explicat președintele PMP Iași, Petru Movilă.
Tags:

Comments are closed.

Adauga un comentariu