Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Iaşi, Petru Movilă, a transmis pe data de 2 aprilie 2021 faptul că Institutul Cantacuzino din Bucureşti a ajuns o magazie de vaccinuri din cauza celor aflaţi la conducere astăzi. Deşi a iniţiat proecte de legi pentru salvarea institutului, nici Partidul Social Democrat şi nici Partidul Naţional Liberal nu au dorit ca această instituţie să fie salvată.
„Cum poţi celebra 100 de ani de la înfiinţarea Institutului Cantacuzino, când a ajuns depozit de vaccinuri, o magazie, tocmai din cauza celor care astăzi l-au celebrat.
Fără să fie nimeni responsabilizat, sancţionat, condamnat pentru situaţia în care se afla astăzi.
Din 2011 s-au alocat peste 30 milioane de euro pentru reluarea producţiei şi nimic. Institutul a fost transferat de la Ministerul Sănătăţii la Ministerul Cercetării, apoi la Ministerul Apărării şi tot nu s-a întâmplat nimic. Au fost numiţi nenumăraţi manageri care nu au făcut nimic şi nu i-a tras nimeni la răspundere. Au luat voturi mulţi candidaţi cu promisiunea salvării Institutului Cantacuzino.
În 2007, Tariceanu a vrut să vândă Antibiotice Iaşi, 30 ha teren din cele 47 de la Institutul Fundeni şi a dorit şi terenul pe care Institutul Cantacuzino îl are în zona zero a Bucureştiului. Antibiotice a fost salvată de Comisia parlamentară de anchetă, terenul de la Fundeni a fost salvat prin respingerea OUG de vânzare a terenului.
Când a început distrugerea Institutului Cantacuzino din București
Din păcate, distrugerea Institutului Cantacuzino a început cu distrugerea filialei de la Iaşi. Chiar dacă am iniţiat şi proiecte de legi pentru salvarea acestuia, nici PSD şi nici PNL nu au dorit niciodată salvarea institutului.
Astăzi acest Institut ar fi produs vaccinurile atât de necesare şi ne-ar fi adus şi o faimă bine meritată”, a declarat Petru Movilă, preşedinte PMP Iaşi.