Actualitate

Președintele PMP Iași, Petru Movilă: „Rafila trebuie să plece de urgență. Este cel mai neproductiv ministru al Sănătății”

Publicat: 26 oct. 2023
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Președintele PMP Iași Petru Movilă Rafila trebuie să plece de urgență. Este cel mai neproductiv ministru al Sănătății
Președintele PMP Iași, Petru Movilă: „Rafila trebuie să plece de urgență. Este cel mai neproductiv ministru al Sănătății”

Președintele PMP Iași, Petru Movilă, a avut o intervenție în emisiunea „Politica Zilei”, moderată de Ioana Constantin, pe B1 TV, unde a vorbit despre sistemul de sănătate din România și l-a criticat pe ministrul Sănătății, Alexandru Rafila.

„Rafila trebuie să plece de urgență. Este cel mai neproductiv ministru al Sănătății, de după Revoluție. Vedem o mulțime de disfuncționalități. Și noi, PMP, am propus o nouă lege a Sănătății care este în sertarele Parlamentului. E un proiect care poate fi modificat, completat, dar este absolut necesar, pentru că sistemul de sănătate din România, necesitățile și contributorilor la sănătate și pacienții lor nu mai sunt cele din timpul în care a fost validată această lege.

Rafila trebuie să plece pentru că articolul 34 din Constituție spune foarte clar faptul că dreptul la sănătate este garantat, deci nu este benevol, că Ministerul Sănătății vrea. Constituția obligă decidenții politici guvernamentali să asigure condiții. Și noi vorbim acum de cancer, pentru că este o boală la care nu avem leac, doar puține tipuri de cancer pot fi tratate, restul pot fi tratate, dar fără finalitate de rezolvare, să spunem. Gândiți-vă că în sistemul de sănătate nu s-a mai întâmplat, probabil de peste 20 de ani, să ai datorii la medicamente, la farmacii, de două-trei luni de zile, lucru care nu s-a mai întâmplat.Este crimă la baza societății românești, pentru că românii nu au medicamente. Nu mai vorbim de RMN, de computer tomograf sau pacientul respectiv care s-a dus în instanță. Cancerul nu așteaptă până Rafila își validează poveștile cu strategia de vaccinare sau mai știu eu ce minuni. Oamenii au nevoie de lucruri concrete, de un Guvern responsabil, din păcate, care, eu cred, folosește banii care se colectează pentru sistemul de sănătate, în coșul comun de la ANAF și nu îi întoarce înapoi la sănătate”, transmite Petru Movilă, președintele PMP Iași.

Comments are closed.

Adauga un comentariu