Local

Reacția PMP după ce Iaşul a rămas din nou fără buget: “Păgubiţi rămân tot ieșenii”

Publicat: 10 mai 2021
Petru Movilă
Petru Movilă, președintele PMP Iași,

Petru Movilă, președintele Partidului Mișcarea Populară Iași, a transmis un mesaj după ce, pentru a doua oară, bugetul local nu a fost votat din cauza consilierilor din partea formațiunilor politice USR-PLUS și PSD. Acesta a accentuat faptul că, principalii păgubiți în această situație sunt ieșenii.

„Fără buget.
O altă şedinţa de Consiliu local pentru a se vota bugetul Municipiului Iaşi. Suntem ultimul municipiu reşedinţa de judeţ, fără buget. În aceste condiţii, nu se fac transferuri de la bugetul naţional pentru salarii, asistenta socială, cadre didactice, cadre medicale şi alte transferuri conform legii.
Nu se pot organiza licitaţii, nu există bani pentru cofinanţare proiecte.
Nu este un buget perfect, dar asigura condiţiile legale pentru cele enumerate.
PSD-ul are ordin să nu facă alianţa cu PNL-ul în CL.
USR-PLUS, vrea de toate, dar nu se bagă.
Nu înţeleg de ce nu-şi asumă cei enumeraţi o alianţă clară pentru guvernarea locală.
Consilierii PMP, Camelia Ciornia şi Florin Briaur, au votat şi vor vota proiectul de buget. Nu e perfect, dar e mai mult decât nimic.
Păgubiţi rămân ieşenii şi proiectele pe care ni le dorim cu toţii”, a declarat Petru Movilă.

De asemenea consilierii locali PMP Camelia Ciornia și Florin Briaur au avut o reacție după ședința în care, nici de această dată, nu a fost votat bugetul local.

„Dragi colegi de la USR PLUS și PSD, nu mai fiți iresponsabili! Nu va mai bateți joc de ieșeni!
Bugetul municipiului Iași pe anul 2021 a fost din nou respins la vot în Consiliul Local Iași. Votul negativ dat de consilierii USR- PLUS și cei de la PSD pe propunerea de buget a făcut ca proiectul de hotărâre să nu poată fi adoptat nici de această dată. Din păcate pentru locuitorii municipiului Iași, propunerea de buget pe anul în curs va trebuie să fie supusă din nou unei discuții în Consiliul Local, când putea fi adoptată înca din luna aprilie. Nu înțelegem de ce aleșii locali ai celor 2 partide au mai întretinut acest circ și au venit cu amendamente la proiectul de buget dacă știau de la bun început ce vor să facă? De ce și-au batut joc de ieșeni încă o dată, dacă știau că nu vor vota bugetul nici acum?
Grupul PMP din Consiliul Local al municipiului Iași a înteles faptul că orașul are nevoie de un buget stabil, de derularea în continuare a investițiilor și de plata restanțelor financiare. Însă grupurile USR- PLUS și PSD au preferat din nou circul în detrimentul proiectelor, ceea ce a făcut că nici de această dată hotărârea să nu fie adoptată.
Nu te poți prezența în 2 ședințe la rând cu orele și să-ți expui toate doleanțele, că mai apoi să trânteșți la vot propunerea de buget. Suntem cu toții conștienți că bugetul poate fi îmbunătățit, tocmai de aceea am discutat până astăzi amendarea sa timp de aproximativ 30 de ore (!!!!), în ședințele de comisii și de plen.
Noi, consilierii PMP rămânem consecvenți proiectelor Iașului și susținem propunerea de buget pe anul 2021, propunând încă de la ședința anterioară amendamente legate de dezvoltarea orașului, în domeniile educație, sanătate, tineret și sport, infrastructură rutieră, mediu.
Facem încă o dată un apel la colegii din USR și PSD să dea dovadă de maturitate politică, să lase cinismul deoparte și să nu mai blocheze Iașul”, se arată în mesajul tranmis de consilierii locali PMP Camelia Ciornia și Florin Briaur.

Comments are closed.

Adauga un comentariu