Actualitate

Social-democrații au câștigat alegerile din Germania! Angela Merkel are parte de cea mai mare înfrângere din ultimii 16 ani

Publicat: 27 sept. 2021
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Social-democrații au câștigat alegerile din Germania Angela Merkel are parte de cea mai mare înfrângere din ultimii 16 ani
Olaf Scholz de la social-democrați, ar putea fi noul cancelar al Germaniei după alegerile parlamentare

Social-democrații de centru-stânga ai Germaniei (SPD) au câștigat în mod restrâns alegerile federale din Germania, învingându-l pe partidul cancelarului ieșit, Angela Merkel, potrivit rezultatelor preliminare.

SPD a obținut 25,7% din voturi, în timp ce blocul conservator de guvernământ a câștigat 24,1%. Verzii au obținut cel mai bun rezultat din istoria partidului lor, ajungând pe locul trei cu 14,8% din vot.

Social-democrații au câștigat, în fața Angelei Merkel, alegerile din Germania

După ce social-democrații au câștigat alegerile din Germania iar Angela Merkel care și-a anunţat retragerea, a suferit o înfrângere enormă, trebuie creată o coaliție pentru a forma un guvern. Liderul SDP, Olaf Scholz, a declarat mai devreme că partidul său avea un mandat clar de guvernare, deoarece partidul său a început să devină lider.

Sondajele la ieșirea din sondaje au prezis căldură, dar alegerile au fost imprevizibile de la început, iar rezultatul nu va fi niciodată sfârșitul poveștii. În primul rând, cancelarul care va ieşi nu merge nicăieri până la formarea coaliției – și poate că va trebui să aștepte până la Crăciun. Sarcina succesorului este de a conduce cea mai importantă economie a Europei în următorii patru ani, cu schimbările climatice în fruntea agendei electorale.

Susținătorii SPD ai domnului Scholz l-au întâmpinat, dar abia mai târziu, când partidul său a trecut în frunte, a spus unei audiențe televizate că alegătorii i-au dat sarcina de a forma un „guvern bun și pragmatic pentru Germania”.

Conservatorii Angelei Merkel şi-au recunoscut înfrângerea

Rivalul său conservator a dat înapoi, susținând că a fost vorba despre crearea unei coaliții, nu despre obținerea „unei majorități aritmetice”. Câștigătorul nu ia totul, cu alte cuvinte.

„Doi probabil cancelari și doi regi” a fost unul dintre titlurile care au rezumat rezultatul destul de scabios de duminică seara, dar așa arăta. Pentru că nu doar liderii social-democrați și conservatorii luptă pentru putere. Cei doi regi sunt verzii și liberalul, pro-business FDP și sunt deschiși la oferte.

Împreună liberalii și verzii reprezintă un sfert din voturi și ar putea duce ambele mari partide peste linie. Ele sunt mai populare printre alegătorii sub 30 de ani decât oricare dintre partidele principale, dar ar fi nevoie de o anumită abilitate pentru a le aduce sub același acoperiș.

Liderul Verzilor, Annalena Baerbock, vrea să slăbească frâna de datorie a Germaniei, care oprește un mare salt al datoriei publice. Liderul FDP, Christian Lindner, are puțin timp pentru „ideile de majorare a impozitelor, de reducere a frânei datoriilor” ale partidului său.

După cinci mandate în funcția de cancelar al Germaniei, Angela Merkel ar putea fi înlocuită de Olaf Scholz

Angela Merkel, a anunțat anul acesta că nu va mai candida în funcția de cancelar după ce a ocupat această poziție din 2005. În locul acesteia ar putea veni Olaf Scholz, unde procentajele arată că el ar fi următorul favorit.

Olaf Scholz, este vice-cancelar și lider social-democrat german. Penultima dezbatere televizată a fost un real succes pentru acesta, câștigând-o.

Acesta a participat împreună cu contracadindații săi principali, Armin Laschet de la CDU și Annalena Baerbock de la Partidul Verzilor

Comments are closed.

Adauga un comentariu