Prima pagină » Local » Sondaj electoral în comuna Bârnova 2024! Actualul primar, Mihai Bălan, preferat pentru un nou mandat

Sondaj electoral în comuna Bârnova 2024! Actualul primar, Mihai Bălan, preferat pentru un nou mandat

17 mai 2024, 02:00,
Sorin Pavelescu în Local

Un nou sondaj a fost realizat în comuna ieșeană Bârnova. Mihai Bălan, actualul primar, este pe primul loc în preferințele localnicilor

Recent, a fost finalizat un nou sondaj electoral. Acesta a fost făcut pe un eșantion de peste sute de persoane cu vârsta între 18 de ani și peste 65 de ani. În urma calculelor, actualul primar Mihai Bălan este candidatul preferat de localnicii din comuna Bârnova.

Sondaj electoral în comuna Bârnova! Mihai Bălan, pe primul loc în preferințele alegătorilor

În cadrul sondajului au fost centralizate informații de la peste 450 de persoane, femei și bărbați cu vârsta de peste 18 ani, cu niveluri diferite de educație. Un procent de 68 la sută dintre acestea spun faptul că trăiesc într-o comunitate care merge într-o direcție bună, condusă de actualul primar PNL, Mihai Bălan.

Mai mult decât atât, 65,7 la sută dintre localnicii intervievați susțin faptul că sunt mulțumiți de modul în care Primăria Bârnova implementează proiectele de dezvoltare a comunității. În ceea ce privește gradul de mulțumire a persoanelor care au răspuns sondajului cu privire la serviciile administrative prestate de funcționarii din Primăria Bârnova, 67,2 la sută dintre cetățeni s-au declarat mulțumiți.

În ceea ce îl privește pe primarul Mihai Bălan, 75,4 la sută dintre persoanele intervievate susțin faptul că sunt mulțumite de activitatea acestuia de la începutul mandatului și până în prezent, iar un procent de peste 82,6 la sută au auzit de Mihai Bălan, în contextul în care doar 24 la sută dintre localnici îl cunosc pe contracandidatul PSD al acestuia, Georgel Tincu.

Cu privire la încrederea pe care o au localnicii din comuna Bârnova în Mihai Bălan, 60,5 la sută dintre persoane au declarat faptul că au încredere în acesta. În același sens, referitor la Georgel Tincu, candidatul PSD la Primăria Bârnova, doar un procent de 15 la sută dintre persoanele intervievate susțin că au încredere în el, iar un procent de 58,8 la sută dintre acestea au declarat faptul că nu au încredere în Georgel Tincu.

Dacă în următoarele zile ar avea loc alegeri, Mihai Bălan ar câștiga un nou mandat la Primăria Bârnova

În urma sondajului recent, dacă în următoarele zile ar avea loc alegerile electorale, un procent de 52,1 la sută dintre localnici i-ar acorda un nou mandat actualului primar Mihai Bălan, în timp ce doar 17,8 la sută dintre alegători ar pune ștampila de vot pe candidatul PSD, Georgel Tincu, acesta fiind pe locul 3 în sondaj.

În același sens, 52,1 la sută dintre persoanele care au răspuns sondajului au declarat faptul că îl vor vota pe Mihai Bălan (PNL) pentru funcția de primar al comunei Bârnova și doar 17,8 la sută dintre localnicii intervievați ar pune ștampila de vot pe candidatul PSD, Georgel Tincu.

Și în ceea ce privește Consiliul Local al Primăriei Bârnova, 68,9 la sută din persoanele care au răspuns sondajului au declarat faptul că vor vota PNL, în timp ce doar 9,2 la sută ar pune ștampila pe PSD.

Astfel, potrivit informațiilor centralizate, localnicii din Primăria Bârnova preferă să îl voteze pe actualul primar, Mihai Bălan, pentru un nou mandat, în timp ce candidatul PSD, Georgel Tincu, este în coada clasamentului.

Comments are closed.