Razboi în Ucraina

Sute de persoane au decedat în Kiev. Trupele ruseşti s-au retras din capitala Ucrainei

Publicat: 11 apr. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Sute de persoane au decedat în Kiev. Trupele ruseşti s-au retras din capitala Ucrainei
5.600 de presupune crime de război au fost înregistrate în cele 47 de zile de invazie

Armata rusă s-a retras din capitala Ucrainei, însă din nefericire s-a raportat faptul că sute de persoane au decedat în Kiev.

De asemenea, potrivit jurnaliştilor BBC, nu mai puţin de 5.600 de presupuse crime de război săvârşite de militarii lui Vladimir Puţin s-au înregistrat în cele 47 de zile de război.

Sute de persoane au decedat în Kiev. S-au identificat 500 de suspecţi

În urma înregistrării a 47 de zile de invazie militară, procurorul general al Ucrainei a menţionat că autoritățile investighează nu mai puţin de 5.600 de presupuse crime de război comise de armata lui Vladimir Puţin.

„Ceea ce vedem în toate regiunile Ucrainei sunt crime de război, crime împotriva umanității și facem totul pentru a remedia situația”, spune el.

Mai mult decât atât, oficialul a menţionat că a identificat peste 500 de suspecți, inclusiv oficiali militari și guvernamentali de top din Rusia, potrivit jurnaliștii BBC.

Oficialul ucrainean a ţinut să adauge că există o serie de dovezi care arată că Rusia este răspunzătoare pentru atacul asupra gării din orașul Kramatorsk în urma căruia 57 de oameni au trecut în nefiinţă.

Important de precizat este faptul că informaţiile relatate sunt doar versiunea Ucrainei, Federația Rusă negând vehement, până în prezent, acest atac şi multe altele. Informaţiile nu au putut fi verificate din surse independente din cauza numeroaselor fake news-uri.

„Trupele ruse vor trece la operațiuni și mai puternice în estul țării noastre. Dar ne pregătim pentru acțiunile lor. Vom răspunde. Ei spun că nu au comis crimele din Bucha, ci noi. Pun lovitura de rachetă de la Kramatorsk în seama noastră. Armata rusă a mințit că, după mai bine de șase săptămâni de război, nu a lovit niciun obiectiv civil! Știți de ce? Din lașitate. Totală. A tuturor. De sus până jos. Când lașitatea crește, se transformă într-o catastrofă. Când oamenilor le lipsește curajul să-și recunoască greșelile, să-și ceară scuze, să se adapteze la realitate, să învețe, se transformă în monștri. Și când lumea îi ignoră, monștrii decid că lumea este cea care trebuie să se adapteze la ei. Ucraina va opri toate astea”, a transmis președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în urma numeroaselor atacuri.

Gara din Kramatorsk a fost bombardată. Peste o sută de persoane au fost rănite

Compania de căi ferate de stat a Ucrainei a declarat vineri, 8 aprilie 2022, că aproximativ 60 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite după ce două rachete rusești au fost lansate spre gara Kramatorsk din estul Ucrainei.

În acest context, guvernatorul Donețk, Pavlo Kyrylenko, menţiona că mii de civili se aflau în stație, încercând să fugă în zone mai sigure ale ţării vecine, în momentul în care a fost lovită, scrie The Guardian.

Reuters a raportat că trei trenuri care transportau persoane evacuate au fost blocate joi, 7 aprilie 2022, în aceeași parte a Ucrainei, după un atac aerian pe linie, conform declaraţiilor făcute de șeful Căilor Ferate Ucrainene.

Mai apoi, șeful administrației militare regionale din Donețk a declarat ieri că bilanțul morților în urma atacului cu rachete rusești asupra gării din Kramatorsk, Ucraina, a ajung la 57 de persoane, notează CNN.

„Începând de astăzi, 10 aprilie, totalul este de 57 de morți și 109 răniți”, a declarat Pavlo Kirilenko, potrivit Mediafax.

Potrivit acestuia, cei care au suferit răni ușoare au fost eliberați pentru a merge acasă, cei grav răniți sunt transportați în „regiuni sigure și li se oferă ajutorul necesar”,

Din nefericire, sute de persoane au decedat în Kiev și în alte orașe ale Ucrainei, după ce operațiunea militară continuă în țara vecină.

Adauga un comentariu