Local

Tragedie într-o comună din Iași! Un copil de 13 ani se zbate între viața și moarte după ce a fost găsit într-un șanț. Medicii speră într-o minune -EXCLUSIV, UPDATE

Publicat: 29 ian. 2022
_____ Vizualizări 0 Comentarii
Tragedie într-o comună din Iași Un copil de 13 ani se zbate între viața și moarte după ce a fost găsit într-un șanț. Medicii speră într-o minune -EXCLUSIV UPDATE

Un copil de 13 ani se zbate între viață și moarte după ce a fost găsit într-un șant din localitatea Deleni, județul Iași.

UPDATE:

Pacientul a fost transferat la Spitalul de Neurochirurgie pentru consultații și terapie specifică. Acesta prezintă un politraumatism și un traumatism craniocerebral sever. Este protejat respirator, adică este intubat oro traheal, a declarat dr. Roșu Solange, purtător de cuvânt al Spitalului pentru Copii „Sf. Maria”.

UPDATE:

Din cercetările efectuate până în prezent, a rezultat că un minor în vârstă de 13 ani ar fi fost suprins și accidentat de un autoturism condus de un bărbat de 54 de ani. Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă., au declarat reprezentanții IPJ Iași.

Elicopterul mergea să transfere un pacient dintr-un spital din Republica Moldova către Spitalul Chișinău. La 112 a venit un apel de la Deleni despre un copil inconștient cu traumă, găsit într-un șanț. Elicopterul l-a găsit în comă politraumă și șoc traumatic pe băiețelul de 13 ani probabil lovit de o mașina. Acesta a fost intubat și ventilat. I s-a făcut anestezie generală, umplere volumice și încălzire. Acesta a fost adus stabil la Unitatea de Primiri Urgențe de la Spitalul Sfânta Maria. Am anunțat neurochirurgul în legătură cu hematom intracranian postraumatic. A venit mătușa pentru că părinții sunt la muncă în străinătate. Prognosticul este  rezervat. Am anunțat poliţia. Ne rugăm să trăiască. O minune de copil. Din ce știm noi nu era nici o mașina la locul accidentului. Politia cercetează.,  a declarat prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU-SMURD Iași.

Adauga un comentariu