Local

Exclusiv! Cunoscutul afacerist nemţean, Vasile Ouatu, infectat cu coronavirus, a decedat! S-a stins la Spitalul de Boli infecțioase Iași – UPDATE / FOTO

Publicat: 22 mart. 2020
_____ Vizualizări 0 Comentarii

Vasile Ouatu, acționarul majoritar al Complexului Comercial UNIC din centrul municipiului Piatra Neamț și fost viceprimar al municipiului Piatra-Neamț a decedat. Bărbatul în vârstă de 70 de ani infectat cu COVID-19 era internat la Spitalul de Boli Infecțioase Iași. Acesta suferea de diabet și hipertensiune. Inițial acesta a fost izolat la domiciliu mai multe zile înainte să se prezinte la două unități medicale unde a fost diagnosticat cu pneumonie. Acesta a refuzat testarea pentru coronavirus. Numărul extrem de mare al persoanelor cu care s-a întâlnit Vasile Ouatu este îngrijorător pentru ceilalți cetățeni. De asemenea, Ouatu a fost și la un concurs de dans, unde au fost depistate cu coronavirus și alte două persoane. Pe data de 8 martie 2020, bărbatul a organizat la propriul restaurant din centrul Piatra Neamțului mese festive.

Vasile Ouatu a fost viceprimarul municipiului Piatra Neamţ în perioada 2004-2008. Acesta a fost membru PRM, ulterior devenind membru PD. După mandatul de viceprimar a cochetat cu viaţa politică fiind candidat şi la primăria din Piatra Neamţ, dar fără succes.

„În această seară s-a înregistrat al treilea deces pe teritoriul României al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Este vorba despre un bărbat în vârstă de 70 de ani care a fost internat în Spitalul Județean Piatra Neamț. A fost confirmat pozitiv în data de 19 martie 2020 și în data de 20 martie 2020 transferat la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași. Pacientul avea afecțiuni cronice preexistente (diabet, hipertensiune arteriala). În urma anchetei epidemiologice nu s-a constat istoric de călătorie sau contact cu o persoană infectată.”, au menționat autoritățile ieșene.

Vă amintim că, bilanțul cazurilor de coronavirus a ajuns la 433, astăzi, 22 martie 2020. În prima parte a zilei au fost înregistrate două decese în București și Craiova.

„Astăzi, 22 martie, au fost înregistrate primele 2 decese pe teritoriul României ale unor pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Este vorba despre pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova, pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).

Al doilea pacient, în vârstă de 74 de ani era internat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş – București, transferat de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, având o boală cronică preexistentă pentru care se afla în programul de dializă.

Până în acest moment, pe teritoriul României, au fost confirmate 433 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 433 de persoane confirmate pozitiv, 64 au fost declarate vindecate și externate (47 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, 2 la Constanța și 1 la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 21 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 66 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 9 ani și 74 ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.803 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 65.799 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 9.967 de teste, din care 242 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.231 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 4.857 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.”, potrivit GCS.

 

Adauga un comentariu